A Vidi válogatott játékosát akarja a dúsgazdag román klubtulaj: "Magyarország elhúzott, onnan nem nagyon lehet igazolni"

Gigi Becali elismerte, hogy megfordultak az erőviszonyok a magyar és a román futball tekintetében, emiatt esélye sincs igazán, hogy megvegye klubjának az NB I-es kiszemeltet. 
Dudás Gábor 2022. június 18., szombat 17:36
Gigi Becali elismerte, hogy megfordultak az erőviszonyok a magyar és a román futball tekintetében, emiatt esélye sincs igazán, hogy megvegye klubjának az NB I-es kiszemeltet. 
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 18., szombat 17:36

Az egykori Steaua, a bukaresti FCSB nem a legdicsőbb napjait éli, mert bár továbbra is élcsapatnak számít Romániában, a bajnoki címet 2015 óta képtelen volt megszerezni, zsinórban ötödször is a kolozsvári CFR végzett az élen.

A fővárosi gárda hírhedt tulajdonosa, Gigi Becali a védelem megerősítésében látja a változás egyik zálogát, pláne azután, hogy a román válogatott bekk, Iulian Cristea elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a Montenegró elleni Nemzetek Ligája-találkozón (0-3) és várhatóan fél év kihagyás vár rá. Emiatt az FCSB sem számíthat a szolgálataira, Becali pedig az NB I-ből szerette volna pótolni alapemberét: a kiszemeltje Rus Adrián, a MOL Fehérvár játékosa - de ő aligha kerül majd Bukarestbe a tulajdonos elmondása szerint.

Adrian Rusra is gondoltunk, ez így van, sokat fejlődött a játékos- De hogyan tudnánk tárgyalni egy olyan emberrel, akinek élő szerződése van? Ha a magyarok eljönnek, hogy játékosokat vigyenek el tőlünk, akkor rájössz, hogy az elmúlt 10-15 évben Magyarország elhúzott tőlünk a futballban. Magyarországról nem nagyon lehet igazolni, már a magyarok igazolnak tőlünk.

Erősebb a gazdaságuk, több lehetőségük van. Régen meg örültünk, ha egy magyar csapattal sorsoltak össze minket... - mondta Becali a Prosport cikke szerint.

Rus az elmúlt idényben 26 bajnokin szerepelt a Vidinél, fontos játékosnak számít Fehérváron. A magyar útlevéllel is rendelkező román válogatott bekk értékét 900 ezer euróra taksálja a Transfermarkt.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz