A brutális rezsiárak az NB I-et is elérték: Lehet, hogy a Vidinek egy időre költöznie kell - sajtóhír

A MOL Aréna Sóstóban a tervek szerint legalább másfél hónapig biztosan nem lehetne majd mérkőzéseket rendezni.
Dudás Gábor 2022. október 11., kedd 20:01
A MOL Aréna Sóstóban a tervek szerint legalább másfél hónapig biztosan nem lehetne majd mérkőzéseket rendezni.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 11., kedd 20:01

Csütörtökön rendkívüli ülésen tárgyal Székesfehérvár városának közgyűlése az energia-árrobbanás okozta válsághelyzet kezelésére szolgáló intézkedésekről - írja a feol.hu.

Az előterjesztés már felkerült a város honlapjára: ebből többek között az derül ki, hogy – amennyiben a csütörtöki közgyűlés a javaslatokat elfogadja – október 31-el átmenetileg több közintézmény is bezár, sőt, várhatóan a sóstói futballstadion, azaz a MOL Aréna Sóstó működtetése is a minimális, állagmegóvási szintre kerül, azaz nem fűtik, nem világítják a centerpálya füvét sem.

"2022. november 14. napjától 2022. december 31. napjáig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor" - áll az előterjesztésben.

Ebben az időszakban a Vidi nem játszana ugyan hazai pályán - utolsó idei otthoni meccsére november 13-án, a Kisvárda ellen kerülne sor -, de Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere egy kedden megjelent videójában arról is beszélt, hogy még a januári mérkőzések megrendezése is lehetetlenné válhat.

A helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kell hoznia. Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. A döntések tehát a stadiont és ha kell, a sportcsarnokokat is érintik

– mondta a városvezető.

A Nemzeti Sport cikke ehhez annyit tesz hozzá, hogy nem kizárt az sem, hogy egy hosszabb zárvatartás esetén a Vidinek költöznie kell majd, így amennyiben még februárban sem tudna üzemelni normálisan a stadion, a MOL Fehérvár a felcsúti Pancho Arénában játszhatja a hazai mérkőzéseit.

Olvastad már?
Vidi: Megvan Zivzivadze büntetése az Újpest-mezes botrány miatt
A grúz Budu Zivzivadze kikerült az első csapat keretéből Fehérváron.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz