MLSZ: Szektorbezárások a Diósgyőrnek, pénzbüntetés a Fradinak és másik két NB I-es klubnak - fegyelmi eljárás indult a derbi után is

A derbi után szurkolói rendzavarások miatt bűnhődik a Ferencváros és az Újpest is. A Diósgyőrnek szintén a szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért pénzbüntetés mellett szektorokat kell lezárnia.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 28., kedd 16:17
A derbi után szurkolói rendzavarások miatt bűnhődik a Ferencváros és az Újpest is. A Diósgyőrnek szintén a szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért pénzbüntetés mellett szektorokat kell lezárnia.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 28., kedd 16:17

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) szeptember 28-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Van Nieff Yoell (Puskás) és Abdoulaye Diaby (Újpest) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Polgár Kristóf (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB összevont eljárás alapján a Diósgyőrt a Pécs, Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni hazai bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) és mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli 1 soron következő mérkőzésre a sportszervezet hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseinek otthont adó DVTK Stadion „F”, „G”, „H”, „I” és „J” szektorainak lezárását.

A Diósgyőr nem tud róla

"Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldalán megjelent egy hír, miszerint a DVTK pénzbüntetésben részesült és egy soron következő mérkőzésére elrendelik a DVTK Stadion egyes szektorainak lezárását, a klub meglepő módon semmilyen formában nem kapott a szövetségtől hivatalos értesítést a döntésről, így egyelőre a DVTK sem tud erre hivatalosan reagálni" - írták a dvtk.eu-n megjelent közleményben a borsodiak.

NB III

Ferkó Ádám (BKV) és Rédei Milán (SBTC) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Horváth Gábor asszisztens edző (Nagykanizsa) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Balassagyarmat - Gold-Sport mérkőzéssel kapcsolatban a Balassagyarmatot sportszakembere súlyosan sportszerűtlen magatartásáért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában lejátszott Ferencváros - Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a FEB mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárást indított szurkolói rendzavarások, köztük pirotechnika-használat, valamint megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt. A szurkolói cselekményeket a fegyelmi bizottság a későbbiekben tárgyalja.

Jagodics Bence (Siófok), Szatmári Csaba (Diósgyőr) és Sike József Dániel (SBTC) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Rozmis Gabriella (Astra) és Fehér Anna (Nagykáta) 1-1 soron következő női felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült. Hamar István (Szigetszentmiklós) és Tóth László Dániel (Sárvár) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz