MLSZ: Szabályt hoztak Vukmir Diósgyőrbe szerződéséhez hasonló esetek ellen

Az MLSZ új szabálya szerint a következő szezonban Dragan Vukmir már nem tudna Diósgyőrbe szerződni - mutatjuk a részleteket.
Póczik Dávid 2022. június 9., csütörtök 19:45
Az MLSZ új szabálya szerint a következő szezonban Dragan Vukmir már nem tudna Diósgyőrbe szerződni - mutatjuk a részleteket.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 9., csütörtök 19:45

Az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén hozott fontos döntéseket a magyar labdarúgást érintő kérdésekről, a legnagyobb hangsúlyt talán az edzők átigazolása kapta. Mint ismert, idén tavasszal a Szegedet irányító Dragan Vukmir a rivális Diósgyőrhöz szerződött az NB II-es bajnokság hajrájában. Az MLSZ az ehhez hasonló esetekre hozott szabályt.

Mindenkiben visszatetszést kelt, amikor egy edző rövid időn belül, azonos osztálybeli (rivális) klubhoz igazol. Az elnökség úgy módosította a szabályzatot, hogy a jövőben – közös megegyezés hiányában – a sportszakember kellő kivárás után ülhet csak le az új csapata kispadjára, azonnal nem vállalhat azonos osztályban szakmai munkát

- írja a szovetseg.mlsz.hu.

A döntésből az is kiderül, hogy a következő idénytől nem lesz lehetséges a vezetőedző számára előírt végzettség kijátszása a szakmai stáb vagy a vezetés másik tagjának végzettségével.

Haladékot ad a Magyar Labdarúgó-Szövetség az NB I-be frissen feljutott Kecskemét csapatának arra, hogy befejezzék a fedett lelátó felszerelését és a pályafűtés kiépítését. Azonban ha a klub nem készül el a többi, kötelező fejlesztéssel a bajnokság nyitányára, akkor egy másik, NB I-es licenccel rendelkező stadionban kell játszania hazai mérkőzéseit.

- A munkálatok megindultak annak érdekében, hogy a létesítmény a lehető leggyorsabban alkalmassá váljon NB I-es mérkőzés megtartására, ideértve a kiszolgáló helyiségek színvonalát és számát, a biztonsági előírások betartatását, illetve az élő tévéközvetítések és a VAR-rendszer szükségleteit - írja a portál.

A következő szezontól a Simple Női Liga és a férfi futsalbajnokság is 12 csapatos lesz. Emellett a női labdarúgók szerződése nem bontható fel várandósság esetén, illetve a gyermeket váró labdarúgók átigazolási időn kívül is átigazolhatnak.

Olvastad már?
A Fradiból nézett ki magának játékost az egyik legsikeresebb szlovák edző - a DAC-nál köthet ki a válogatott helyett
Szlovákiai sajtóhírek szerint egyre esélyesebb, hogy a bajnok Slovantól távozó Vladimir Weiss az örök rivális Dunaszerdahelynél folytatja pályafutását. És állítólag a Ferencvárostól is igazolna a DAC-hoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz