Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miért nem igazolhat Ádám Martin Angliába? - erre a szabályra utalt a csatár

Megnéztük, milyen kritériumok alapján kapnak pontot az EU-s játékosok ahhoz, hogy Angliába igazolhassanak. Ezek alapján nem lett elég magas a pontszáma Ádám Martinnak.
Budai László 2022. június 16., csütörtök 17:10
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Megnéztük, milyen kritériumok alapján kapnak pontot az EU-s játékosok ahhoz, hogy Angliába igazolhassanak. Ezek alapján nem lett elég magas a pontszáma Ádám Martinnak.
Szerző: Budai László 2022. június 16., csütörtök 17:10

Az Anglia elleni 4-0-s győzelem után a két gólpasszt is adó Ádám Martint átigazolásáról is kérdezték, miután a támadó többször elmondta korábban, hogy az az álma, hogy egyszer Angliában futballozhasson. A csatár akkor így reagált a felvetésre.

- Nem EU-s ország Anglia, emiatt sajnos ez most nem fog összejönni. Ha meglenne az a pontszámom, akkor valószínűleg ott folytatnám a pályafutásomat - mondta az M4 Sportnak.

Milyen pontszámra utalt Ádám?

Az Angol Labdarúgó Szövetség honlapján megtalálható szabályzat szerint a Brexit után az angol klubok nem szerződtethetnek szabadon játékosokat az EU-ból. Az uniós országokból származó labdarúgóknak, akik a Premier League-ben vagy az EFL-ben (az angol másod-, harmad- és negyedosztályt magában foglaló szervezet) szeretnének játszani, GBE-t kell szerezniük, akárcsak minden más, az Egyesült Királyságban munkavállalási joggal nem rendelkező tengerentúli játékosnak.

A GBE pontrendszerrel működik, amelyben a felnőtt és a tehetséges fiatal játékosok a következők alapján kapnak pontokat:

- felnőtt és ifjúsági válogatott szereplések

- az eladó klub minősége a bajnoksága, a bajnoki helyezése és a nemzetközi sorozatokban való szereplése alapján

- klubszereplések a hazai bajnokságban és a nemzetközi sorozatokban eltöltött percek alapján

A rendszer megfelel a Premier League, az EFL és az FA (Angol Labdarúgó Szövetség) közös célkitűzéseinek, lehetővé téve a klubok számára a legjobb játékosokhoz és a jövő tehetségeihez való hozzáférést, valamint az angol válogatottak védelmét azáltal, hogy lehetőséget biztosít a saját nevelésű játékosoknak - áll a szabályzatban.

a fenti kritériumok alapján Ádámnak nem lett meg a szükséges pontszáma, és ez hiúsíthatja meg, hogy valamelyik angol ligában folytassa karrierjét.

Olvastad már?
Válogatott: "Komoly veszély Marco Rossi eligazolása" - több országban is felkelthette az érdeklődést
Több országban is felkelthette az érdeklődést a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi munkája és teljesítménye, és ezt a magyar futballközegnek is érdemes helyén kezelni Dénes Ferenc sportközgazdász szerint.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz