"Nem tartom reálisnak számomra a válogatottat" - Tóth Bence önkritikája

Az egykori világbajnoki bronzérmes U20-as válogatott játékosa, Tóth Bence immáron az NB I 6. helyén álló Mezőkövesd kapitányaként volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége.
Csakfoci Admin 2018. október 19., péntek 12:25
Az egykori világbajnoki bronzérmes U20-as válogatott játékosa, Tóth Bence immáron az NB I 6. helyén álló Mezőkövesd kapitányaként volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 19., péntek 12:25

A Mezőkövesden játszó Tóth Bence élvezi edzője, Kuttor Attila bizalmát, hiszen az idei szezonban a 10-ből 9 bajnokin pályára lépett.

- Valamelyik nap az elnök úrral futottam össze a klubházban, poénkodtunk is rajta, hogy hogy lehet az, hogy én minden edzőnél folyamatosan játszom. Jót mosolyogtunk rajta. Kuttor Attila ahogy megérkezett, pár meccsre kikerültem a csapatból, aztán volt egy törökországi alapozás, azóta kirobbanthatatlan vagyok, a társak meg is választottak csapatkapitánynak. Ilyen jól még nem éreztem magam egyik klubnál sem. - kezdte a fradi-nevelésű középpályás.

Azt is elárulta, hogy Bognár István távozása csapatát a komplett játékrendszer megváltoztatására kényszerítette.

- A tavalyi játékunk kicsit más volt, amikor Bogesz játszott. Most, hogy eligazolt, változtatott a csapat. Nem annyira a labdabirtoklás, a passzjáték jellemez minket. Hozzám közelebb állt az a stílus, de a mostanival sincs probléma. Próbálunk alkalmazkodni az edző elképzeléseihez. Tavaly élveztük a focit, amit játszottunk, idén meg a helyezésünket élvezzük.

A bajnokságban a keret értékéhez képest előkelő helyen álló Mezőkövesd teljesítményére is kitért.

- A helyezés nem véletlen, a tavaszi szezonban negyedikek lettünk. Az utolsó öt percben elveszített pontjainkkal idén másodikok lennénk, de nem vagyunk telhetetlenek. Elkezdtünk egy közös munkát, ami egyelőre eredményes. A klub részéről nincs megfogalmazva konkrét helyezés, mi a csapattársaimmal beszéltünk róla, de ez az öltözőben marad.

Stabil NB I-es klub szeretnénk lenni. Ez a harmadik idényünk az élvonalban, és nem szeretnénk, hogy a kiesés szele bármikor is meglegyintsen minket. Most van a legerősebb keretünk, amióta én Mezőkövesden futballozom.

Kialakult egy szimpatikus stílusunk. Tavaly nem egy esetleges játékkal maradtunk bent, próbáltunk mérkőzéseket irányítani. Próbáljuk - ami a magyar játékosokra jellemző - játszani a futballt. Nem akarjuk megerőszakolni magunkat.

Saját pályájával ugyanakkor nem elégedett Tóth Bence.

Úgy gondolom, hogy későn érő típus vagyok. Néha át is szokott futni a fejemen, hogy mi lenne, ha most lennék 19-20 éves, ilyen fejjel. Valószínűleg most nem itt futballoznék. Lehet, hogy szebb karriert futottam volna be, lenne egy-két bajnoki címem, vagy kupagyőzelmem, ez utóbbit nagyon hiányolom.

Nem tartom reálisnak számomra a válogatottat sem. Rossi válogathat külföldről, illetve nagyobb magyar klubokból. Van merítési lehetősége, jól is él vele. Viszont remélem, hogy a csapattársam, Cseri Tomi legalább a keretbe oda fog kerülni. Jól megy neki a játék.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz