Fotó: kisvardafc.hu

NB I: Kuttor cseréi megbosszulták a Kisvárda kihagyott 11-esét - döntetlen a nyitómeccsen

Könnyedén kétgólosra növelhette volna előnyét a Kisvárda a második félidőben, Piscitelli azonban kivédte a büntetőt, a végén pedig a Kövesd cseréi összehozták az egyenlítést.
Nyikes Zoltán 2022. október 28., péntek 21:51
Fotó: kisvardafc.hu
Könnyedén kétgólosra növelhette volna előnyét a Kisvárda a második félidőben, Piscitelli azonban kivédte a büntetőt, a végén pedig a Kövesd cseréi összehozták az egyenlítést.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 28., péntek 21:51

Az NB I 13. fordulójának nyitómeccsén az egyaránt három-három találkozó óta veretlen Mezőkövesd és Kisvárda csapott össze.

1. félidő

Biztatóan indult a mérkőzés, a Kisvárda kezdett kezdeményezőbben, a 4. percben Makowski élesen középre lőtt labdájáról maradt le kevéssel Ilievski, majd Kovacic hat méterről fejelt mellé egy szögletet, de nem sokkal később érkezett Ötvöstől is egy kísérlet, ám az pár méterrel elkerülte a bal sarkot.

A biztató kezdés után viszont erős visszaesés következett, a félidő hátralévő részében nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, 45 percet követően nem is jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést a hazaiak részéről, de Piscitellinek sem akadt már dolga a szünetig.

2. félidő

A fordulás után kilenc perccel vezetést szerzett a Kisvárda: Camaj a baloldalról befelé húzva átívelte a hosszúra a labdát, ahol a Vajda mögé befutó Navrátil a 16-oson belül kapásból középre passzolt, a játékszer Makowski érintésével Ilievskihez jutott, aki 4 méterről a bal sarokba lőtt, 0-1.

A kövesd első kaput eltaláló lövése Babunskitól érkezett, a nagyerejű kísérlet azonban épp középre ment, így Hindrichnek nem okozott gondot.

A 66. percben könnyedén növelhette volna előnyét a Kisvárda, amikor Kállai buktatta Camajt a 16-oson belül az alapvonalnál, amiért jogosan járt a 11-es a vendégeknek. A büntetőt Camaj a jobb alsóba helyezte, Piscitelli azonban érezte az irányt és védeni tudott.

A hazaiak vezetőedzője, Kuttor Attila a 72. és a 78. percben is kettős cserét hajtott végre - előbbi időpontban a vendégek is -, és ezekkel a változtatásokkal veszélyesebbé is vált a hazai csapat. Előbb Kis kapáslövése okozott riadalmat, majd a 80. percben két csere hozta össze a kövesdi egyenlítést: Lakvekheliani adott be balról, középen pedig Bobál G. tíz méterről a jobb sarokba fejelt, 1-1.

A 88. percben egy szép akció végén Asani vette célba a jobb felsőt, Piscitelli azonban óriási bravúrral szögletre mentett. Ez volt az utolsó gólszerzési lehetőség - bár a 93. percben egy kövesdi kezezést a 16-oson belül vizsgált a VAR, de végül nem jött újabb tizenegyes -, a két együttes veretlen szériája így egyaránt négy meccsre nőtt.

NB I, 13. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda FC 1-1 (Bobál G. 80., ill. Ilievski 54.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Vajda, Lukic, Pillár, Kállai K. - Karnitski, Babunski (Lakvekheliani, 78.), Cseri (Brtan, 78.) - Besirovic (Kis, 72.), Drazic (Schmiedl, 90.), Molnár (Bobál G., 72.).

Kisvárda: Hindrich - Melnyik, Széles, Kovacic, Leoni (Peteleu, 50.) - Karabeljov, Ötvös - Navrátil (Asani, 77.), Makowski, Camaj (Vida, 77.) - Ilievski.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz