Közleményt adott ki a Mezőkövesd Guzmics vitás ügyéről

A Mezőkövesd hivatalos közleményt adott ki a korábbi játékosa, Guzmics Richárd vitás ügyével kapcsolatban.
Csakfoci Admin 2021. április 7., szerda 16:06
A Mezőkövesd hivatalos közleményt adott ki a korábbi játékosa, Guzmics Richárd vitás ügyével kapcsolatban.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. április 7., szerda 16:06

Amint arról korábban beszámoltunk, nem sikerült békésen elválni Guzmics Richárdnak és a Mezőkövesdnek, ezért a játékos jogi útra terelte a borsodiaknál történt szerződésbontását.

A vitás üggyel kapcsolatban közleményt adott ki a klub, melyet változtatás nélkül közlünk.

A MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-nek nem áll fenn fizetési kötelezettsége Guzmics Richárd irányába, Munkáltatóként a munkaviszonyból származó kötelezettségünket nem szegtük meg, ezért a Guzmics Richárd által közölt munkavállalói felmondást, annak jogellensége miatt megtámadtuk az illetékes Törvényszéken.

Guzmics Richárd 2020. szeptember 11. napjától, a felmondása közlésének a napjáig a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái miatt egyetlen edzésen sem vett részt, mérkőzéseken nem játszott, a munkaköre szerinti hivatásos labdarúgói feladatait nem látta el, munkát nem végzett, ezért a munkajogi szabályok értelmében munkabérre nem volt jogosult.

A MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. természetesen ezen időszakban is biztosította a részére, hogy rehabilitációs tevékenységet végezezzen a létesítményeiben és a szakembereit igénybe vegye. Guzmics Richárd a táppénz igényléséhez szükséges dokumentumokat sem nyújtotta be a Munkáltatója irányába, ezért egészségbiztosítási pénzellátásra nem jogosító keresőképtelennek minősült.

Mindezek mellett Guzmics Richárd a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-vel 2020. január 02. napján kötött Munkaszerződésében foglaltak szerint a tőle elvárható szinten a munkaköre szerinti hivatásos sporttolói feladatait folyamatosan és összefüggően kettő hónapig sem látta el.

A teljes 2020. évben mindösszesen 475 percet szerepelt a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. csapatában elsőosztályú mérkőzésen és a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái mellett a Munkaszerződésben rögzített kötelezettsége ellenére a Munkaszerződés megkötését megelőzően nem tájékoztatta MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-t a sporttevékenységével összefüggésbe hozható korábbi sérüléseiről és műtéteiről.

Valós, hogy jelenleg a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. és Guzmics Richárd között kettő peres eljárás is folyamatban van, tekintettel arra, hogy miután Munkáltatóként a jogellenesen közölt munkavállalói felmondást az illetékes Törvényszék előtt megtámadtuk, Guzmics Richárd is pert indított kártérítés megfizetése iránt.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft.
képviseletében dr. Demeter István ügyvéd

Olvastad már?
Nem sikerült békésen elválni: Guzmics beperelte a Mezőkövesdet - részletek
Jogi útra terelte a Mezőkövesdnél történt szerződésbontását Guzmics Richárd, a borsodiak korábbi játékosa. A klub többhavi fizetéssel tartozik a magyar válogatott labdarúgónak, aki ezért az ügyvédjével együtt munkaügyi bírósághoz fordult.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz