Felkészülés: Százhúsz perc, hat gól az NB I-es csapat meccsén – két új igazolás is betalált

A Mezőkövesd döntetlent játszott az ukrán másodosztályú FC Minaj ellen szombat délután. Kuttor Attila csapatában a nyáron igazolt Sajbán Máté és Budu Zivzivadze is betalált.
Nyikes Zoltán 2019. július 13., szombat 18:06
A Mezőkövesd döntetlent játszott az ukrán másodosztályú FC Minaj ellen szombat délután. Kuttor Attila csapatában a nyáron igazolt Sajbán Máté és Budu Zivzivadze is betalált.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 13., szombat 18:06

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd, Városi Stadion, 400 néző

Mezőkövesd-FC Minaj 3-3 Gólszerzők: Cseri, 12. - tizenegyesből, Sajbán Máté 77., Zivzivadze 95. -tizenegyesből, ill. Majik 55., Hehedosh 105., 115.

Mezőkövesd, 1. félidő: Szappanos (Dombó) – Farkas D., Szeles, Karnitski, Vadnai, Meskhi (Iszlai), Bertus, Molnár G., Cseri, Nagy D., Pekár.
2. félidő: Dombó (Fedinisinec) – Eperjesi, Rijashko, Iszlai, Vajda, Sidibe, Sajbán Miklós, Őri, Sajbán Máté (Szeles P.), Zivzivadze, Dragóner F. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Kétszer hatvanperces felkészülési mérkőzést játszott szombat délután a Mezőkövesd Zsóry FC az ukrán másodosztályú FC Minaj ellen.

A borsodiak hivatalos oldalának beszámolója szerint az első periódus rögtön pörgős játékkal indult, a kék-fehér mezes ukránok letámadtak már a kövesdiek tizenhatosa előtt. Ennek ellenére a meccs első góljának a házigazda örülhetett, a tizenkettedik percben ugyanis egy baloldali beadásba ütött bele kézzel teljesen indokolatlanul a rivális egyik játékosa, az ebből következő büntetőt pedig Cseri Tamás értékesítette.

A folytatás is intenzív játékot hozott, nyugodtan kijelenthető, hogy felváltva forogtak veszélyben a kapuk mindkét oldalon. Mindemellett az agresszivitás sem hiányzott, a barátságos mérkőzés besorolás ellenére legalábbis többször is sárga lapos figyelmeztetéssel kellett „rendet raknia” a játékvezetőnek. Több kemény belépőt is láthattunk mindkét oldalon, de nem volt ezzel probléma, elvégre is ilyen játékszituációkra is fel kell készülni. Még mielőtt egyébként a szünetre vonultak volna a felek, Oleg Majik egalizálta az állást, miután egy veszélyes szabadrúgást követő kipattanónál a leggyorsabban észlelt (1-1).

Fordulás után jött a megszokott „sorcsere” tehát tíz teljesen friss mezőnyjátékos.

A nyáron érkezett Sajbán Máté aztán

olyan parádés gólt ragasztott a vendégek hálójába, amire még az ukránok is csettintettek (2-1).

Idő közben az eső is kezdett megérkezni, a vihar előszele pedig fel is frissítette a levegőt. A mezőkövesdi szimpatizánsok ezzel szemben ismét tűzbe jöhettek, amikor a találkozó játékvezetője második alkalommal mutatott a tizenegyes pontra.

Remek pedagógiai érzékkel, a néhány napja leigazolt grúz Budu Zivzivadze kapta meg a lehetőséget, aki első mezőkövesdi találatát szerezve, kétgólosra növelte az előnyt (3-1). A hajrá kezdetén mégis közelebb tudott jönni az FC Minaj, sőt mi több, Robert Hehedosh révén ki is egyenlített (3-3). Több gól a folytatásban nem született, ezzel két győzelem után, harmadik nyári felkészülési mérkőzésén döntetlen eredményt ért el a Mezőkövesd Zsóry FC.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz