Fotó: www.mezokovesdzsory.hu/Gál Péter

Az NB I-be berobbanó légiós 6-szoros bajnokcsapat helyett választotta a dobogóst

A Mezőkövesden remekül rajtoló Dino Besirovic elmondta, miben jár előrébb a magyar bajnokság a horvát és a bosnyák élvonalhoz képest.
Nyikes Zoltán 2020. február 26., szerda 13:41
Fotó: www.mezokovesdzsory.hu/Gál Péter
A Mezőkövesden remekül rajtoló Dino Besirovic elmondta, miben jár előrébb a magyar bajnokság a horvát és a bosnyák élvonalhoz képest.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 26., szerda 13:41

Rövid idő alatt berobbant az NB I-be a Mezőkövesd Zsóry FC téli igazolása, Dino Besirovic, aki hat fellépésén három gólt és ugyanennyi asszisztot jegyzett. A Hajduk Splittől kölcsönben lévő támadó középpályás hamar alapemberré vált Kuttor Attila vezetőedző együttesében, a sportsport.ba oldalon pedig arról is beszélt, milyen körülmények fogadták őt Kövesden, és miben jár előrébb a magyar bajnokság a bosnyáktól és a horváttól.

– Őszintén szólva, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan sikerül beilleszkednem az új környezetbe és az új csapatom stílusába. Az érkezésem első napjától fogva láttam, hogy remek körülmények közé kerültem, az emberek kedvesen fogadtak a klubnál, ami nagyban megkönnyítette a helyzetemet. Nagyszerűen érzem magam itt, az emberek hisznek bennem, remek döntés volt Mezőkövesdre igazolni. Sokkal támadóbb szerepkörben játszom, mint korábban, közvetlenül a csatár mögött helyezkedem el, ami új a számomra, de úgy tűnik, ez az igazi posztom – mondta az 1-szeres bosnyák válogatott labdarúgó, aki az ősszel csupán két bajnokin és egy kupameccsen lépett pályára a Hajdukban. – A sérülésem után nem igazán kaptam szerepet a Hajduk Splitben, az új vezetőedző nem adott esélyt. Az ott töltött másfél évem alatt kevés meccset játszottam, így természetesen nagyon hiányzott már a játék, amit most nagyon élvezek.

Besirovicot arról is megkérdezték, megnőtt-e a csapat étvágya azután, hogy a Mezőkövesd 3-0-ra legyőzte a "jóval nagyobb és gazdagabb" Ferencvárost.

– Remekül játszottunk, nagyszerű csapatunk van, amit eddig már többször meg is mutattunk, ezt a tabella is jól jelzi. A klub célja a TOP3, azaz hogy a történelme során először kijusson a nemzetközi porondra – folytatta a középpályás, majd kitért arra is, miben más az NB I a horvát és a bosnyák élvonalhoz képest.

Magyarország jóval előrébb jár az edzési körülmények, a stadionok és a meccsek utáni regenerációs lehetőségek tekintetében is. 

Besirovic az interjúban azt is elárulta, a télen a Mezőkövesden kívül a hatszoros bosnyák bajnokcsapat, a Zrinjski Mostar akarta leigazolni. A jövőjével kapcsolatban megjegyezte, a nyárig kölcsönben a Mezőkövesdé, amelynek opciója van a végleges leigazolására.

– A klubnál mindenki nagyon boldog, hogy itt vagyok, és én is hasonlóan érzek. Az a feladatom, hogy ugyanígy folytassam a játékot, nyáron pedig meglátjuk, mi fog történni – zárta az interjút a játékos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz