Fotó: eto.hu

Megerősítve: Kovács István 10 év után elhagyta a Vidit és a másodosztályba igazolt

A Fehérvárról távozó 30 éves középpályás követi csapattársát a Győrhöz, amellyel egyéves szerződést kötött.
Budai László 2022. augusztus 4., csütörtök 10:26
Fotó: eto.hu
A Fehérvárról távozó 30 éves középpályás követi csapattársát a Győrhöz, amellyel egyéves szerződést kötött.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 4., csütörtök 10:26

Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu nemrégiben előre jelzett: Kovács István 10 év után elhagyta a MOL Fehérvárt és az NB II-ben szereplő ETO FC Győrhöz igazolt. A 30 éves középpályás ezzel követte csapattársát, Kovácsik Ádámot, aki szintén most nyáron szerződött Fehérvárról Győrbe. A felek egyéves szerződést kötöttek egymással - írja az eto.hu.

- Érdekes az élet, egyszer már majdnem az ETO labdarúgója lettem a 2011/2012-es szezonban, de végül a Fehérvárhoz vezetett az utam, ahol szép tíz és fél évet töltöttem – mondta Kovács István. – Most, több mint egy évtizeddel később megérkeztem Győrbe. Mind az utánpótlásban, mind a felnőtt mezőnyben sokszor jártam az ETO Stadionban, sőt, életem első nagy focimeccsét is itt láttam, a régi stadionban, 2000 nyarán, a Dunaferr játszott BL selejtezőt a Rosenborggal. Nagyon szerettem a fehérvári éveimet, de úgy érzem, kellett most ez a váltás, az ETO pedig már régóta szeretett volna megszerezni. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem csak pozícióra akartak igazolni, hanem személy szerint engem szerettek volna a csapatban tudni. Az átigazolásom sikeressége ezek után már csak rajtam múlik, igyekszem, hogy maradandót alkothassak ETO-játékosként. Szeretném bebizonyítani, hogy nem lehet engem leírni, és még 30 évesen is van bennem tettvágy, hogy megmutassam, nekem is és az ETO-nak is az NB I-ben a helye. Hogy ez mikor sikerül, az sok tényezős, de én egészséges sportemberként minden mérkőzésre úgy megyek fel, hogy szeretnék nyerni, bárki is az ellenfél.

- Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk, Kokó igazolásával mérföldkőhöz érkezett a csapat – mondta Mihalecz István sportigazgató. – Vele egy személyben érvényesült a „nevet a szurkolóknak, csapatjátékost a csapatnak” kritérium.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz