Magyar nézőszámok: Élen a Fradi, túlsúlyban a foci, NB II-es csapat a TOP 10-ben

A Groupama Aréna még mindig a leglátogatottabb hazai sportlétesítmény, Debrecen és Újpest pedig helyet cserélt. Hat NB I-es focicsapat az elitben.
Dudás Gábor 2017. november 9., csütörtök 12:52
A Groupama Aréna még mindig a leglátogatottabb hazai sportlétesítmény, Debrecen és Újpest pedig helyet cserélt. Hat NB I-es focicsapat az elitben.
Szerző: Dudás Gábor 2017. november 9., csütörtök 12:52

Nagyobb változás az élen, és mégsem

2017 októberében a bajnoki átlagnézettség a Ferencvárosnál, a Diósgyőrnél és a Puskás Akadémiánál javult a legjobban a sportstatisztika.blog.hu kimutatása szerint, az előző hónaphoz képest, ugyanakkor az idény átlagait tekintve sem a költözés miatt debreceni albérletben játszó DVTK, sem a felcsúti gárda nincs ott a leglátogatottabb hazai meccsekkel bíró csapatok között.

A borsodiak azért a tizedik helyre odaférnek legalább a szezonban, a TOP 10-ben, a leglátogatottabb meccsekkel bíró csapatok között pedig összesen hat NB I-es gárdát találunk, de az NB II-es Nyíregyháza is ott van. A többi sportág képviselői közül a fehérvári hokisok, a győri női kézilabdacsapat és a szombathelyi férfi kosarasok kerültek eddig az elitbe.

Az élen nem meglepő módon az FTC áll, október 31-ig bezárólag 7623-an mentek ki a Groupama Arénába átlagosan a szurkolók (ebben tehát nincs benne még a majd 20 ezres látogatottságú, DVSC elleni rangadó nézőszáma), a Debrecen (4421) már a második, de a csökkenő tendencia (-1517 fő szeptemberhez képest) miatt az utóbbi hónapban visszacsúszó, zártkapus meccsekkel is sújtott Újpest (3337) is tartja még a dobogós helyét. Ez volt egyébként a sorrend a legutóbbi évadban is.

Az élvonabeli csapatok közül a Honvéd a 6., a Mezőkövesd pedig a 7.

197%-ot jelent a majdnem mindig teltház

A másodosztályú Nyíregyháza eddig a legnagyobb ugrást produkálta az összes csapat közül az előző idényhez képest, a Szpari meccseire átlagosan 1075 fővel járnak ki többen, ezzel 15 helyet léptek előre a nyírségiek a rangsorban a 2016/2017-es szezonhoz viszonyítva. A jelenleg 8. leglátogatottabb hazai meccsekkel rendelkező másodosztályú gárdát 2443-an nézik meg átlagosan, ez 179%-os előrelépést jelenet a múlt idényhez képest.

Ez utóbbi adatnál is különbet produkál egyébként a története első NB I-es szezonját futó Balmazújváros a kimutatás szerint, amely patinás csapatokat (Alba Fehérvár, Szeged, stb.) is megelőzve 197 százalékos ugrást mutatott eddig be az előző szezonhoz képest. A stadionok kihasználtságában egyébként a balmazi (81,47%) és a mezőkövesdi (63,93%) "ékszerdoboz" emelkedik ki a szurkolók érdeklődése és az alacsonyabb befogadóképesség miatt is.

A táblázat nagyobb méretben itt megtekinthető!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz