Komolynak tűnő erősítés a Honvédnál: Európa Liga-győztes szélső érkezett - hivatalos

Jairo Samperio 62 mérkőzést játszott a spanyol, 72-t pedig a német élvonalban. A 29 éves szélső 2014-ben Európa Ligát nyert a Sevillával.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 29., hétfő 10:12
Jairo Samperio 62 mérkőzést játszott a spanyol, 72-t pedig a német élvonalban. A 29 éves szélső 2014-ben Európa Ligát nyert a Sevillával.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 29., hétfő 10:12

Tapasztalt, korábban a német és a spanyol első osztályban is szereplő, Európa Liga-győztes játékossal erősödik a Budapest Honvéd FC kerete,

miután a kispesti klub megegyezett a spanyol Jairo Samperióval.

– Jairo Európa Ligát nyert korábban, komoly LaLiga- és Bundesliga-tapasztalattal rendelkező játékos. Tudásával minőséget adhat hozzá a támadójátékunkhoz, a személyisége, a karaktere pedig példa lehet a fiatalok számára, akik szeretnének a jövőben hasonló szinten futballozni – mondta Samperio érkezése kapcsán Chris Docherty sportigazgató.

A 29 esztendős Jairo Samperio a Spanyolország északi részén található Cabézon de la Salban született, a helyi csapatban kezdte karrierjét, majd a Racing Santandernél nevelkedett tovább. Itt mutatkozott be a felnőttek között, a 2011/2012-es szezonban, mindössze 18 évesen 25 spanyol első osztályú találkozón kapott lehetőséget (két gól és négy assziszt volt a mérlege), s hetedik bajnokiján, a Sevilla ellen szerezte első gólját. Az idény végén a Santander búcsúzott a LaLigától, a korosztályos válogatottakban is szereplő Samperio pedig még egy évet töltött a másodosztályban, ahonnan aztán a Sevillához igazolt.

Itt 25 bajnoki mellett 9 Európa Liga-mérkőzésen játszott (öt gól, hét gólpassz) és tagja volt a spanyol együttes EL-győztes csapatának is. A Sevilla után a német Mainz is kétmillió euró feletti összegért szerződtette, Sampeiro pedig a Bundesligában is letette a névjegyét: 72 mérkőzésen 11 gól és 14 assziszt volt a mérlege. A Mainz után fél évet a Las Palmasban töltött, majd két szezont futballozott Hamburgban, míg a legutóbbi két idény során a Malagát erősítette.

– Izgatottam várom, hogy csatlakozzak a csapathoz, nagyon örülök, hogy itt lehetek a Honvédnál – kezdte Jairo Samperio a klubhonlapon. – Várom már, hogy megismerkedjek a társakkal, hogy a Kispest-tábor előtt játsszak a Bozsik Arénában. Az első benyomások pozitívak, találkoztam az edzői stábbal, gyönyörű a stadion és rajtam a sor, meg akarom mutatni, hogy mire vagyok képes, rendkívül motivált vagyok, hogy bizonyítsak. Nehéz pontosan meghatározni a célokat, hiszen ez csak az első napom Magyarországon, jobban meg kell ismernem a bajnokságot is, ami biztos, hogy a keretünkben jó néhány tehetséges fiatal is szerepel, megpróbálok nekik is minél többet segíteni. Ami pedig engem illet, az előző évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, ezért most újra jó formába akarok lendülni, hozzájárulni a Honvéd sikeres szerepléséhez. Szeretnék minél több meccsen játszani és újra bizonyítani, hogy jó futballista vagyok.

Olvastad már?
Még mindig pörög a piac az NB I-ben - átigazolási körkép
Így állnak a magyar élvonal klubjai a nyári átigazolási időszakban, az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Körkép az eddig történtekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz