Kőkemény MLSZ-határozat: Kizárhatják a Haladást az átigazolásokból, ütés miatt eltiltás a Fradi-játékosnak

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága hétszámjegyű összegre büntette az FTC-t, de az Újpest sem úszta meg a rasszista bekiabálások miatt. Supkának és Híresnek is tartozik a Haladás, Sannino két meccset kapott.
Nyikes Zoltán 2019. december 18., szerda 13:06
Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága hétszámjegyű összegre büntette az FTC-t, de az Újpest sem úszta meg a rasszista bekiabálások miatt. Supkának és Híresnek is tartozik a Haladás, Sannino két meccset kapott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 18., szerda 13:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága ezúttal is megtartotta szokásos keddi ülését, ahol több fontos ügyről is döntést hoztak.

A bizottság most hozott döntést a 15. fordulóban lejátszott Ferencváros-Puskás Akadémia mérkőzés egyik vitatott jelenetéről is, amikor is a Fradi középpályása, Danilo Ihnatenko egy szöglet után megütötte Radics Mártont. Akkor az ukrán játékos a pályán maradhatott,

ezúttal viszont az MLSZ utólag 3 soron következő  bajnoki mérkőzésről eltiltotta az FTC játékosát.


A határozat szerint a Puskás Akadémia védőjét, Kamen Hadzsievet egy meccsre tiltották el a ZTE FC ellen begyűjtött azonnali piros lap miatt.

Sannino Giuseppe vezetőedző (Honvéd), mert  két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő  NB I férfi  felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az FTC-t, szurkolóinak a Diósgyőr elleni mérkőzésen történt rendzavarásaiért (obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszköz használata) 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

A FEB összevont eljárás alapján az Újpestet, a Paks elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén szurkolói részéről történt rendzavarásokért, valamint a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésén szurkolói részéről történt rasszista megnyilvánulásokért („huhogás”) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. 

NB II

Honlapunkon kedden beszámoltunk arról, hogy információink szerint a Szombathelyi Haladás korábbi trénere, Supka Attila feljelentette a vasi klubot, mivel több havi járandósággal tartoznak neki. A határozatban ezt is megerősíti és részletezi az MLSZ.

Olvastad már?
Supka Attila feljelentette a Haladást
Egyre nagyobb bajba kerül az NB II-ben kiesőhelyen álló Haladás. A korábbi edző feljelentette a klubot az MLSZ-nél.
Elolvasom

A FEB a Haladást, mert szerződésben vállalt kötelezettségét Supka Attila sportszakemberrel szemben nem teljesítette 250.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, tovább amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet részéről a sportszakemberrel szemben szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése nem történik meg, a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és átigazolási jogból 10 hónapra kizárja.

A FEB a Haladást, mert szerződésben vállalt kötelezettségét Híres Gábor sportszakemberrel szemben nem teljesítette 150.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, tovább amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet részéről a sportszakemberrel szemben szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése nem történik meg, a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és átigazolási jogból 10 hónapra kizárja - olvasható a határozatban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz