Újabb NB I-es stadionban kell rendbetenni a gyepszőnyeget: "Próbálunk javítani a pálya állapotán"

A kisvárdai Várkerti Stadion talaja megérezte a februárban extrának számító meccsterhelést.
Dudás Gábor 2020. február 25., kedd 19:25
A kisvárdai Várkerti Stadion talaja megérezte a februárban extrának számító meccsterhelést.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 25., kedd 19:25

Az NB I-ben idén már a hetedik fordulót rendezik a hétvégén, a kisvárdai Várkert Stadionban pedig a negyedik hazai meccsre kerül sor 28 napon belül, szombaton a Paksi FC-t fogadják majd 17 órától.

A terhelés és a csapadékos időjárás miatt a múlt szombaton, a DVTK ellen nem volt ideális állapotban a gyep, de most, hogy kedvezőbbé váltak a körülmények, a stadion dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a Paks elleni mérkőzésre javuljon a helyzet - írja a kisvardafc.hu.

A tavasziasra fordult időjárást kihasználva ezeket a napokat arra használjuk, hogy próbáljunk javítani a pálya állapotán

– mondta Vakarcs Ferenc gyepmester. – Kedden délután az úgynevezett lyuggalást végeztük, egy speciális gép segítségével sűrűn lyukakat ütöttünk a talajba, hogy az könnyebben záródjon, a vizet elengedje, illetve gyorsabban meginduljon a fű vegetációja. A most még látható apró lyukak két nap múlva eltűnnek, és biztos vagyok benne, hogy szombatra sokat fog javulni a pálya állapota - tette hozzá.

Újpesten nagyobb a baj

Mint ismeretes, ennél jóval komolyabb pályagondok miatt az Újpestnek már a harmadik új stadionba kell költöznie, ezen a hétvégén (Szeged és Kaposvár után) például zalaegerszegi albérletben fogadják majd a lilák a Puskás Akadémiát. Eközben a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegén tovább folynak a javítási munkálatok.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz