NB I: Pert nyert, de fellebbez a légiós - A 322 millió forintos perköltség töredékét kaphatná meg

Anderson Pico pürrhoszi győzelmet aratott a brazil bíróságon, mert bár kártérítésre kötelezték vele szemben a Flamengót, követelései jelentős részét, és a perköltséget nem kell megtérítenie az ezüstérmes csapatnak.
Csakfoci Admin 2019. június 16., vasárnap 12:08
Anderson Pico pürrhoszi győzelmet aratott a brazil bíróságon, mert bár kártérítésre kötelezték vele szemben a Flamengót, követelései jelentős részét, és a perköltséget nem kell megtérítenie az ezüstérmes csapatnak.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. június 16., vasárnap 12:08

A Kisvárda brazil balhátvédje, Anderson Pico még 2017-ben perelte be egykori csapatát, a brazil élvonalban szereplő Flamengót, mert a klub nem a felek között fennálló szerződés szerint járt el a játékos fizetését illetően.

A brazil Lance! szerint a bíróság csütörtökön hozott döntést az ügyben: a Flamengót 5 ezer eurónak (kb. 1,6 millió forint) megfelelő összeg megfizetésére kötelezték, ami finoman szólva is igen messze áll az elmúlt hónapok során 1 millió eurós (kb. 322 millió forint) nagyságúra növő perköltségtől.

A Flamengo ugyanakkor nem ért egyet a döntéssel, mert elmondásuk szerint a munkaszerződés 2014. szeptember 5. és 2014. december 31. között élt a játékossal, így a kereset benyújtása idején már letelt a helyi törvények által előírt két éves elévülési idő. A klub a perben azzal védekezett, hogy "profi sportoló lévén szükségtelen a felperesnek elmagyarázni a szerződéssel kapcsolatos tudnivalókat, még akkor is, ha 2015. január 1-jétől új kontraktus volt érvényes a felek között".

Anderson Pico követeléseinek többségét eközben a bíróság visszautasította, így nem kötelezték a Flamengót kártérítés fizetésére a játékos szerint nem megfelelően ellensúlyozott hétvégi, ünnepnapi és éjszakai munkavégzés után sem. A bekk által igényelt juttatásokból - a fentebb említett 5000 eurón kívül - a jegybevétel egy bizonyos százalékát, a szerződésbe foglalt fizetett szabadság után járó pénzösszeget, a 13. havi fizetést, illetve az FGTS-nek nevezett helyi takarékkötvényekben neki járó összeget köteles a klub megtéríteni.

A mindkét fél számára előnytelen ítélet ellen Anderson Pico, és a Flamengo is fellebbezést nyújtott be.

Anderson Pico 2014 szeptemberében szabadon igazolhatóként került a 2018-as brazil ezüstérmeshez, az akkori vezetőedző elmondása szerint új esélyt akartak biztosítani a jó képességű játékosnak, hogy korábban a Gremiónál elkövetett fegyelmi vétségeit feledtetni tudja. A Flamengo színeiben 13 mérkőzésen 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz