NB I: Négy nyeretlen meccs és a keret kritizálása után távozhat a vezetőedző

Távozhat posztjáról az NB I-ben másfél hónapja nyeretlen Kisvárda edzője, Miriuta László. Ha menesztik a szakembert, már kilencedik alkalommal nem fog eltölteni egy teljes idényt aktuális csapatánál.
Dudás Gábor 2019. október 6., vasárnap 16:59
Távozhat posztjáról az NB I-ben másfél hónapja nyeretlen Kisvárda edzője, Miriuta László. Ha menesztik a szakembert, már kilencedik alkalommal nem fog eltölteni egy teljes idényt aktuális csapatánál.
Szerző: Dudás Gábor 2019. október 6., vasárnap 16:59

Utoljára augusztus 24-én, az Újpest házigazdájaként örülhetett 3 pontnak az előző idényben a kiesés elől megmenekülő Kisvárda, a 2-0-ra megnyert mérkőzést rendre a Vidi, a Mezőkövesd, és a Fradi elleni vereség, illetve a ZTE elleni, dupla emberelőnyös döntetlen követte.

Miriuta László vezetőedző a hullámvölgy során nyilatkozataiban sem fogta vissza magát: többször is kritizálta a csapat összetételét, legutóbb szombaton, a ZTE elleni 3-3-s bajnokit követően, mondván "ilyen kerettel nem lehet bennmaradni".

A csakfoci.hu értesülései szerint a kisvárdai vezetőség nem elégedett a szakember munkájával, ráadásul a kezdetektől fogva különbözik az edző és a vezetők véleménye arról milyen futballt kellene játszania a csapatnak ezzel a kerettel.

A szakember egyértelműen erősítene még a kereten, míg feljebbvalói szerint ezzel a névsorral is elérhetőek a kitűzött célok. Az ellentétek és az eredménytelenebb szereplés miatt könnyen elképzelhető, hogy Miriuta távozni fog posztjáról.

A román-magyar edző nem először kényszerülhet idő előtt elhagyni hivatalát: német, román és magyar munkáltatóinál átlagosan 248 napot tölthetett el a Transfermarkt szerint, eddigi 9 felnőtt csapatából csupán egynél, a CFR Cluj-nál töltött el egy teljes idényt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz