NB I: Legyőzte az Újpestet, így biztosan érmes a Kisvárda együttese

A Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpest együttesét, akik az első félidőben elveszítették csatárukat, Budu Zivizvadzet.
Póczik Dávid 2022. május 5., csütörtök 19:53
A Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpest együttesét, akik az első félidőben elveszítették csatárukat, Budu Zivizvadzet.
Szerző: Póczik Dávid 2022. május 5., csütörtök 19:53

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a Kisvárda abban a tudatban fogadta az Újpest együttesét, hogy egy esetleges várdai győzelem a második helyre repítheti a hazaiakat.

I. félidő

A találkozó első helyzete máris hazai gólt hozott. A 4. percben Bumba kapott labdát a bal oldalon, majd cselt csinált befelé, kivárt még egy ütemet, és jobb lábbal a kapu bal oldalába tekert, 1-0.

A 19. percben Zivzivadze került helyzetbe, 11 méterről ballal próbálkozott, de Dombó lábbal hárítani tudott. Az esetet követően a csatár rosszul ért földet, beütötte a fejét és hordágyon vitték le a pályáról.

A 30. percben Asani lőtt jobbról kapura éles szögből, Pajovic csak beleérni tudott a labdába, ami becsorgott a kapuba, 2-0.

Ballal tekertek be egy szögletet a vendégek, Diaby üresen érkezett és a kapu bal oldalába fejelte a labdát, így 2-1-es kisvárdai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 57. percben Beridze a bal oldalról cselezett befelé, majd 16 méterről lőtt kapura. Próbálkozásában nem volt elég erő, így Dombó könnyű szerrel védeni tudott.

A 67. percen Navrátíl kapott hosszú indítást, majd eltolta a labdát a rosszul kimozduló Pajovic mellett és a tizenhatos sarkáról az üres kapura próbálkozhatott. A támadó kísérlete erőtlen volt, így Diaby kivágta szögletre a kapuba tartó labdát.

A 78. percben Csongvai fejese nem sokkal kerülte el a kapu bal felső sarkát. 2-1-s győzelmével a Kisvárda pontszámban beérte és meg is előzte a Puskás Akadémia együttesét, így a második helyen áll Erős Gábor együttese.

OTP BANK Liga 31. forduló

Kisvárda-Újpest 2-1 (Bumba 4., Asani 30., ill. Diaby 44.)

Kisvárda: Dombó - Hei, Prenga, Kravchenko, Leoni (Nagy, 92.)  - Melnyik, Ötvös (Makowski, a szünetben), Karabelyov - Bumba (Peteleu, 78.), Camaj (Mesanovic, 78.) , Asani (Navrátil, 62.)

(cserék: Hotka, Makowski, Zlicic, Navrátil, Gosztonyi, Mesanovic, Rubus, Nagy, Peteleu)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Csongvai, Diaby, Antonov - Croizeti, Boumal, Onovo (Viana, 68.), Mitrovic (Bjelos, 68.), Beridze (Simon, 82.) - Zivzivadze (Katona, 25.)

(cserék: Tomori, Kastrati, Mack, Simon, Viana, Bjelos, Yahaya, Katona, Kovács, Koné)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez Milos
Portugál lapértesülés szerint az Atlético Madrid és a Real Sociedad is bejelentkezett Kerkez Milosért, akiről a Benfica már régóta tárgyal.
ETO
Antonio Munoz
Úgy tudjuk, egyre kisebb az esély arra, hogy Antonio Munoz marad az ETO vezetőedzője.
Puskás Akadémia
Alexandru Baluta
A felcsútiak távozó román légiósa az egyik közösségi oldalon elbúcsúzott NB I-es csapatától.
Tovább az összes átigazoláshoz