NB I: Furcsa kiállítás után bombagóllal nyert a Kisvárda a ZTE ellen - videó

A Kisvárda pályaválasztóként a ráadásban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a Futács Márkó furcsa kiállítása után emberhátrányban játszó ZTE FC-t az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján.
Csakfoci Admin 2021. február 13., szombat 18:57
A Kisvárda pályaválasztóként a ráadásban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a Futács Márkó furcsa kiállítása után emberhátrányban játszó ZTE FC-t az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. február 13., szombat 18:57

Ideiglenesen budapesti albérletbe kényszerült a Kisvárda, amely ezúttal a Szusza Ferenc Stadionban fogadta a ZTE FC-t, mivel a napok során az extrém hideg miatt lehetetlen volt eltávolítani a jeget a kisvárdai stadion játékteréről.

4 percet kellett várni az első lövésre, Tajti tálalt Futács elé, védőjéről lefordult és 14 méteres lövését Dombó védte. Két percre rá Könyves ugratta ki Szánthót, majd 15 méterről a bal alsóba helyezett, ám Erdős József játékvezető érvénytelenítette a találatot les miatt. A 25. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda: Hej jobb oldali beadását Viana szelídítette meg, Bumba elé tálalt, aki kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot.

A félidő zárásaként Lucas bombázott a kapu fölé mintegy 20 méterről.

Fordulás után Boér Gábor hármat cserélt, aminek meglett az eredménye, hiszen az 50. percben Lesjak keményen belőtt labdáját Favorov - a védők közül kibújva - 5 méterről a vendégek kapujába továbbította. A kapott gól után a várdaiak érezhetően visszább álltak, az egerszegiek támadtak, miképpen a csereként beálló Zimonyi életerős lövését Dombónak kellett hárítani.

A hajrára fordulva óriási küzdelmet láthattunk a középpályán, némi kisvárdai fölénnyel. A 75. percben emberhátrányba kerültek a vendégek: Futács harcolt meg a labdáért Prengával, majd a játékvezető az egyik segítőjével úgy ítélte meg, hogy a ZTE támadója a földön belerúgott ellenfelébe, ám a visszajátszásokat tekintve ez inkább szigorú ítéletnek tűnt, mintsem jogosnak.

A visszajátszások alapján viszont nem derült ki egyértelműen: történt rúgás vagy sem.

A hátralévő percekben előbb Kovácsréti tesztelte Demjént, a hosszabbításban ismét a ZTE kapusa védett hatalmas bravúrral. A slusszpoén a 94. percre maradt, miután Horváth eldöntötte a mérkőzést.

NB I, 21. forduló

Kisvárda-ZTE FC 2-1 (Bumba 25., Horváth Z. 94., ill. Favorov 50.) - kiállítva: Futács 75. (ZTE FC)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Kisvárda: Dombó - Hej (Melnyik - a szünetben), Csirkovics (Ene 73.), Prenga, Leoni - Lucas, Simovic - Navratil, Bumba (Zlicsics 67.), Sassá (Kovácsréti 67.) - Viana (Horváth Z. 81.)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis - Szánthó (Babati - a szünetben), Tajti (Vass - a szünetben, Németh 83.), Sankovic, Bedi, Gergényi - Futács, Könyves (Zimonyi - a szünetben)

Olvastad már?
Interjú: "Egy éve még dolgoztam a foci mellett" - a pékségből indult ZTE-támadó a 100 góljáról és a Vidi hívásáról
Akadémista sosem volt, de már 16 évesen a megye I-ben játszott, volt 65 gólos idénye is, majd az NB III-ban is ontotta a gólokat, miközben egy pékségben is dolgozott. Egy szűk éve viszont nagyot fordult vele a világ, amatőr focistából élvonalbeli játékos lett, amit nem is igazán tervezett, mint fogalmaz: "minden jött magától". Mostanra viszont a bulikat is elhagyta már az életéből. Interjú az NB I és a ZTE "mesebeli királyfijával", Zimonyi Dáviddal, aki 23 évesen már profiként is letette a névjegyét. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz