"Látjuk a klub fejlődési lehetőségét" – ezért voltak Kisvárdán a svájci csapat képviselői

A Kisvárda meghívására a svájci élvonalban szereplő Luzern elöljárói a helyi infrastrukturális lehetőségek mellett a Vidi elleni bajnokit is megtekintették az elmúlt héten.
Csakfoci Admin 2018. október 31., szerda 10:12
A Kisvárda meghívására a svájci élvonalban szereplő Luzern elöljárói a helyi infrastrukturális lehetőségek mellett a Vidi elleni bajnokit is megtekintették az elmúlt héten.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 31., szerda 10:12

Viszonozva Révész Attila sportigazgató szeptemberi látogatását, a hétvégén a svájci FC Luzern elöljárói vendégeskedtek Kisvárdán. Megismerkedtek a kisvárdai körülményekkel, betekintést nyertek akadémiánk utánpótlásnevelő munkájába, látogatást tettek a kárpátaljai partnerakadémiákon, végezetül pedig megtekintették a Kisvárda Master Good–Mol Vidi FC NB I-es bajnokit – írja a kisvardafc.hu.

A vasárnapi bajnokit megelőzően az NB II-ben Nyíregyháza és Tiszakécske összecsapását is megtekintették.

Nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk – kezdte az FC Luzern technikai igazgatója, Genesio Colatrella klubhonlapnak.

Megérintett bennünket mindaz, amit Kárpátalján láttunk, a kisvárdai infrastrukturális feltételeket viszont mi is boldogan elfogadnánk, és látjuk még a klub fejlődési lehetőségét. Azért jöttünk, hogy megismerkedjünk az itteni körülményekkel és még jobban megismerjük Révész Attilát, aki járt már személyesen nálunk.

Svájc egy igazi multikulturális ország, de alapvetően a jólét jellemzi, ezért nem lehet párhuzamot vonni az itt tapasztaltakkal, hogy Ukrajna, Románia és Szlovákia közelsége miatt itt is jellemző a soknyelvűség. Ugyanakkor jó eséllyel gyümölcsöző lehet a két klub további együttműködése.

A klubhonlap beszámolója szerint a svájciaknak tetszett a stadion és a mérkőzés is, meglátásuk szerint a 90 perc alatt folyamatosan bátorodott és javult a Kisvárda játéka, és sajnálják, hogy nem tudták megnyerni a hazaiak a meccset.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz