Komoly feltétele volt annak, hogy a román bajnok kapusa az NB I-be igazoljon: "Fontos volt a játékosnak és nekünk is"

A Hindrich Ottóért fizetett összeget és a fiatal kapus fizetését is tudni véli a román sajtó. Kolozsváron a klub és a játékos számára is fontos záradékot tettek a kölcsönszerződésbe.
Dudás Gábor 2022. május 31., kedd 19:28
A Hindrich Ottóért fizetett összeget és a fiatal kapus fizetését is tudni véli a román sajtó. Kolozsváron a klub és a játékos számára is fontos záradékot tettek a kölcsönszerződésbe.
Szerző: Dudás Gábor 2022. május 31., kedd 19:28

A nap hazai átigazolási hírét jelentette, hogy a román élvonal legtehetségesebb fiatal kapusának tartott, magyar útlevéllel is rendelkező Hindrich Ottó - egyelőre kölcsönben - Kisvárdára szerződik. A román bajnokságot zsinórban ötödször is megnyerő kolozsvári CFR 19 éves hálóőrének érkezését már Révész Attila, a várdaiak sportigazgatója is megerősítette, majd megszólalt a kolozsvári klubelnök, Cristian Balaj is Hindrich klubváltása kapcsán.

Kiemelte, hogy a CFR vezetősége reméli, hogy Hindrich fontos tapasztalatokat szerez új csapatánál, mielőtt visszatérne Kolozsvárra.

- Nagyon jó kapus, biztos vagyok benne, hogy sokat fog fejlődni.

Fontos volt a játékosnak és nekünk is, hogy állandó játéklehetőséghez jusson - a legfontosabb feltétel a kölcsönszerződésben is az volt, hogy legyen egy minimális számú meccse, ahol védenie kell.

A Kisvárda a bajnokságot a második helyen zárta és az európai porondon is szerepelni. Nagyon fontos, hogy a játékos ebben a fontos időszakban, 19 évesen folyamatosan védjen. Voltak persze bizonyos, a klub számára kielégítő pénzügyi feltételek, de a legfontosabb szempont az volt, hogy beletettük azt a záradékot, amellyel biztosítjuk, hogy egy meghatározott számú mérkőzésen játszani fog majd - idézi a ProSport a CFR vezetőjét.

A portál egyébként úgy tudja, hogy a román bajnok 250 000 eurót kap Hindrich NB I-es kölcsönadásáért .

- Ez egy nagyszerű kölcsönszerződés a klubnak és Ottónak is - mondta erre a klubelnök, anélkül, hogy megerősítette volna az összeget.

Egy másik romániai oldal, a sport.ro úgy tudja, hogy Hindrich havi 4500 eurót keres majd a kisvárdai együttesnél.

A nemrég befejeződött bajnokságban a 193 centiméter magas Hindrich a legtöbb mérkőzésen védte a CFR kapuját, összesen 19-szer. A román U20-as válogatott futballistát korábban a magyar válogatottsággal is hírbe hozták, mondván Magyarországról "lopnák el" a tehetséget.

A fiatal kapus nemrég maga is elismerte, hogy még korábban a Puskás Akadémia is ajánlatot tett érte, amit a román bajnoki címvédő nem fogadott el, de mint fogalmazott, ő maga szívesen kipróbálná magát majd az NB I-ben.

Olvastad már?
Júliustól már nem Révész a sportigazgató Kisvárdán: "Olyan sok feladatom volt, ami az egészségemre ment"
Július 1-től már nem tölti be a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes Kisvárda sportigazgatói posztját Révész Attila.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz