Ezért nem igazolhat az NB I-be az egyik legjobb román csatár - a háttér

Hiába engednék el Bukarestből, Kisvárdán sem játszhatna tavasszal a 35 éves Claudiu Keserü a nemzetközi átigazolási szabályok miatt.
Dudás Gábor 2022. január 7., péntek 16:25
Hiába engednék el Bukarestből, Kisvárdán sem játszhatna tavasszal a 35 éves Claudiu Keserü a nemzetközi átigazolási szabályok miatt.
Szerző: Dudás Gábor 2022. január 7., péntek 16:25

Korábban, romániai sajtójhírek alapján már beszámoltunk arról, hogy Claudiu Keserü a magyar bajnokság második helyén álló Kisvárdához igazolhat. A 35 éves, nagyváradi születésű román válogatott csatár kiszorult a bukaresti FCSB (az egykori Steaua) kezdőcsapatából, klubjánál már a fiatalabbakra építenének, így felmerült annak a lehetősége, hogy Keserüvel - akárcsak nemrég egy másik rutinos támadóval, Constantin Budescuval - szerződést bontsanak.

Azonban a csatár ekkor sem kerülhetne Kisvárdára a télen: a FIFA és az MLSZ átigazolási szabályzata is kimondja ugyanis, hogy egy játékos egy bajnoki év időtartama alatt három alkalommal igazolhat át, de csak két sportszervezetben léphet pályára hivatalos mérkőzésen, azaz hiába szerződtetné az NB I-es klub Keserüt, a támadó az idény végéig nem játszhatna.

Ugyanis a román játékos nem csak az FCSB mezét viselhette a szezonban, de tavaly nyáron pályára lépett a bolgár Ludogorec második csapatában is a másodosztályban, így újabb klubban már nem futballozhatna a 2022 nyaráig.

Így Keserü vagy marad Bukarestben, vagy visszaigazol a Ludogorechez, ahonnan augusztus végén igazolta le az FCSB, egyébként nincs más lehetősége arra, hogy klubszinten futballozzon az idényben. Erre viszont állítólag a román csapatában már nem sok esélye lesz, Gigi Becali tulajdonos is közölte már a veterán támadóval, hogy egyfajta "luxuscsereként" számol majd vele, a nyáron pedig szabadon távozhat.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz