Portugáliába igazolt az NB I-es légiós: "Alakulhat még úgy az élet, hogy visszatérek"

A portugál másodosztályban szereplő SC Farense hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Kisvárda korábbi szélsőjét, Hugo Secot.
Csakfoci Admin 2020. január 9., csütörtök 8:28
A portugál másodosztályban szereplő SC Farense hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Kisvárda korábbi szélsőjét, Hugo Secot.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 9., csütörtök 8:28

Mint ismert, a Kisvárda korábbi portugál támadója, Hugo Seco saját maga kérte a bajnokság végéig érvényes szerződése felbontását, majd hétfőn elbúcsúzott az egykori csapattársaktól.

Az én döntésem volt, méghozzá a megváltozott családi körülményeim miatt. Anyukám visszaesett a daganatos betegségbe, miközben az október végén született kisfiammal a feleségem tavasszal még nem tudna Kisvárdára költözni. Talán érthető, hogy nagyon hiányoznak a szeretteim, így meg kellett hozni ezt a nehéz döntést.

Úgy határoztam, számomra most az a fontosabb, hogy a családommal együtt legyek Portugáliában, bár nagyon megszerettem Kisvárdát, a klubot, a klubnál dolgozókat, a csapattársakat és a szurkolókat.

Azért sem lett volna okom a váltásra, mert különösen az őszi szezonra nagyon jól összeállt és jól játszott, jó eredményeket ért el a csapat, miközben a klub is szépen építkezett – mondta a kisvardafc.hu-nak Seco, aki kisvárdai színekben összesen 27 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett.

A 31 éves portugál szélső kedden véglegesen hazautazott, szerdán a portugál másodosztály (Liga Pro) éllovasa, az SC Farense bejelentette a szerződtetését.

A klub rövid közleménye szerint Seco a 2020/2021-es szezon végéig írt alá az új csapatához.

Mindenkinek vittem Kisvárda-mezt, aki fontos számomra, tehát a családomnak és a barátaimnak is. Hasonlóan éreztem itt magam, mint Portugáliában, az emberek ugyanolyan kedvesek és befogadóak itt, mint a szülőhazámban. Úgy megyek el Kisvárdáról, hogy az ajtót nyitva hagyjuk, már csak azért is, mert mindenki nagyon rendes volt itt velem. Ki tudja, alakulhat még úgy az élet, hogy visszatérek Kisvárdára, ennek a lehetőségét nem vetném el. Tizenkét hónapot játszottam itt, ezt az időszakot teljes egészében a csapatnak szenteltem – tette hozzá.

Seco a támadósor mindkét szélén bevethető - pályafutása során megfordult a kazah Irtis Pavlodarban, előtte volt a portugál élvonalbeli Académica és Feirense játékosa, illetve légióskodott a bolgár Cserno Morénál is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz