Fotó: mezokovesdzsory.hu

Kiesőhelyre került az Újpest: Kuttorék a Fradi után a lila-fehéreket is elintézték

Piscitelli remekelt a kövesdi kapuban, így Drazic egyetlen gólja eldöntötte a Mezőkövesd-Újpest, hétfő esti NB I-es bajnokit.
Budai László 2022. október 24., hétfő 19:48
Fotó: mezokovesdzsory.hu
Piscitelli remekelt a kövesdi kapuban, így Drazic egyetlen gólja eldöntötte a Mezőkövesd-Újpest, hétfő esti NB I-es bajnokit.
Szerző: Budai László 2022. október 24., hétfő 19:48

I. félidő

Az első lehetőség az Újpest előtt adódott, a 7. percben egy bal oldali szöglet után Csongvai fejelt a mezőkövesdi kapu mellé. Nem sokkal később a másik oldalon Molnár 15 méteres, balról leadott kemény lövését ütötte ki Nikolic.

Aztán inkább Piscitellinek volt dolga, előbb Antonov szabadrúgásból élesen középre lőtt labdáját kellett elütnie, majd Simon K. közeli lövését lábbal hárítania, végül Diaby bal sarokba tartó fejesét vetődve kiütnie. “Kollégája”, Nikolic pedig Molnár fejesénél volt jó helyen.

Fél óra után mindkét csapat egy-egy átlövéssel próbálkozott, Antonov és Molnár lövését is fogta a kapus. A játékrész hajrájában két újpesti kísérlet lett veszélyesebb, de Simon és Katona löketénél is magabiztos volt a hazaiak olasz kapusa.

II. félidő

Villámgyors góllal indult a második félidő. Kállai passzolt jobbról befelé Molnárhoz, aki középre továbbított Drazicnak, ő nagyon furcsán találta el a labdát, de talán éppen ez volt a szerencséje, lövése után ugyanis az a bal kapufát is érintve a kapuba pattogott (1-0).

Piscitelli feladatai is folytatódtak, Katona 17 méterről próbálta bevenni a kapuját, de a labda ezúttal sem jött ki róla. A 65. percben ismét nagyot fogott a kövesdi kapus: Katona adott olyan jó kiugratást, hogy az Simonnak és Gourénak is jó lett, a két játékos kicsit egymást is zavarta, végül utóbbi lőtt, a kapujából jól kijövő Piscitelli azonban ezúttal is megmentette csapatát a kapott góltól.

A félidő második fele igen eseménytelenül telt, aminek az így rendkívül fontos három pontot szerző hazaiak örülhettek.

A Kövesd a Fradi után az Újpestet is legyőzte, míg a lila-fehérek Debrecen után Mezőkövesden is kikaptak. Kuttorék így elkerültek a kiesőhelyről, éppen Kruscicék kárára, az Újpest ugyanis vereségével már a tizenegyedik.

NB I, 12. forduló

Mezőkövesd-Újpest 1-0 (Drazic 46.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Vajda, Pillár, Lukic, Kállai K. - Karnitski (Schmiedl, 83.), Babunski, Cseri (Vadnai, 77.) - Molnár (Brtan, 77.), Drazic, Besirovic.

Újpest: Nikolic - Szabó B. (Pauljevic, 61.), Diaby, Csongvai, Antonov - Simon (Bjelos, 83.), Mack, Boumal (Jakobi, 77.), Katona (Borello, 84.) - Csoboth, Gouré

Így áll a tabella


Fotó: eredmenyek.com
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz