Kiderült: Ők mehetnek be a zártkapus NB I-es meccsekre is

Nézők nyilván nem lehetnek a május 4-től engedélyezett, szigorúan zártkapus sporteseményeken, de a szakállamtitkár elárulta, kik azok, akik részt vehetnek akár az NB I-es találkozókon is a csapatokon, edzőkön és játékvezetőkön kívül.
Dudás Gábor 2020. május 3., vasárnap 18:52
Nézők nyilván nem lehetnek a május 4-től engedélyezett, szigorúan zártkapus sporteseményeken, de a szakállamtitkár elárulta, kik azok, akik részt vehetnek akár az NB I-es találkozókon is a csapatokon, edzőkön és játékvezetőkön kívül.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 3., vasárnap 18:52

Mint ismeretes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, Magyarországon augusztus 15-ig 500 főnél kisebb rendezvényeket sem lehet megtartani, de a profi, amatőr és tömegsportban engedélyezik az edzéseket és a zártkörű sporteseményeket is május 4-től.

A sportért felelős szakállamtitkár, Szabó Tünde néhány részletet is elárult arról az MTI-nek, hogyan lesznek megtarthatóak a zártkapus sportesemények és mérkőzések.

E szerint mind a versenyrendszerben szervezett, mind pedig a versenyrendszeren kívüli, tehát a szabadidős, illetve diáksport-rendezvények megtartása engedélyezett, amennyiben a szervezők biztosítani tudják, hogy arra zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be.

Elmondta azt is, hogy a rendelet a sportrendezvényeken való részvételt csupán a nézők számára tiltja meg, azokon a sportrendezvény egyéb résztvevői, vagyis a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői ebben a minőségükben jelen lehetnek.

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni. Három nappal ezelőtt Csányi Sándor MLSZ-elnök így nyilatkozott az NB I tervezett újraindításáról:

- A Magyar Labdarúgó szövetség elnöksége már állást foglalt, hogy ha lehetőség lesz rá, akkor indulunk. Erről tájékoztattuk a klubok tulajdonosait is, hogy így készüljenek. A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között el tudjuk kezdeni a bajnokságot és be is tudjuk fejezni június végére vagy július legelejére.

Emellett Szabó Tünde sportállamtitkár kiemelte: mindeközben figyelemmel kell lenniük a veszélyhelyzethez kapcsolódó, fennálló tilalmak és korlátozások mellett a sportágak nemzetközi szövetsége által hozott döntések és ajánlások betartására, továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásaira, a sportlétesítmények működtetésére vonatkozó protokollokra, illetve a sportlétesítmények tulajdonosai, üzemeltetői által előírtakra is. (MTI / csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz