Fotó: vasasfc.hu

Kiderült, melyik NB II-es csapattal kötött kooperációs szerződést a Vasas - ennek az öt játékosnak lesz kettős játékengedélye

Az MLSZ szabályozásának köszönhetően öt olyan 21 éven aluli játékos szerepelhet majd az NB II-es együttesnél, akik kettős játékengedéllyel futballozhatnak az új szezonban.
Nyikes Zoltán 2022. július 26., kedd 13:06
Fotó: vasasfc.hu
Az MLSZ szabályozásának köszönhetően öt olyan 21 éven aluli játékos szerepelhet majd az NB II-es együttesnél, akik kettős játékengedéllyel futballozhatnak az új szezonban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 26., kedd 13:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi szabályrendszere értelmében az élvonalbeli kluboknak a 2022-2023-as szezonban is lehetőségük nyílik kooperációs szerződést kötni NB II-es csapatokkal. Idén a 2002. január 1. és utána született (U21 és annál fiatalabb korosztályú) NB I-es labdarúgókat lehet ebben a formában a másodosztályban szerepeltetni.

Alapos és hosszú tárgyalásokat követően a Vasas Futball Club a Dorogi FC együttese mellett tette le voksát, így a partneri megállapodás keretében

idén öt olyan 21 éven aluli játékos szerepelhet majd Dorogon, akik kettős játékengedéllyel fognak futballozni: Faragó Bálint, Kapornai Bertalan, Szalai József, Szilágyi Szabolcs és Sztojka Dominik.

A kooperációs együttműködés nagy előnye a kölcsönszerződéssel szemben, hogy amennyiben a programban részt vevő játékosok az adott hétvégén nem lépnek pályára vagy csak minimális időt szerepelnek a Vasas FC bajnoki mérkőzésén, úgy az NB II-ben, adott esetben Dorogon is játéklehetőséghez juthatnak.

A hatékony munka érdekében a Vasas labdarúgói Angyalföldön és Dorogon egyaránt részt vesznek majd az edzéseken - olvasható az NB I-es klub hivatalos oldalán.

Olvastad már?
A bombaformában lévő Gazdag európai kluboknál is népszerű lett: "Egyre többen érdeklődnek"
A magyar válogatott középpályás akár a végső győzelemre is esélyesnek látja csapatát, a Philadelphia Uniont az MLS-ben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz