Kiderült: A Fradi lett az NB I Fair Play-díjasa az idényben

Az MLSZ RangAdó Díjátadó gálájának második napján kiderült, hogy a zsinórban harmadszor bajnok Ferencváros kapta az idényben a Fair Play-díjat, de átvehette jutalmát a szezon gólkirálya, a paksi Hahn János is.
Dudás Gábor 2021. május 11., kedd 21:35
Az MLSZ RangAdó Díjátadó gálájának második napján kiderült, hogy a zsinórban harmadszor bajnok Ferencváros kapta az idényben a Fair Play-díjat, de átvehette jutalmát a szezon gólkirálya, a paksi Hahn János is.
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 11., kedd 21:35

A Ferencváros - 2020 után ismét megnyert - Fair Play-díját Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója vette át a klub volt játékosától, Gera Zoltántól.

- A Fair Play nagyon fontos része a sportnak. Külön öröm, hogy amellett, hogy nagy előnnyel nyertük meg a bajnokságot, még a Fair Play-díjat is nekünk ítélték, ez egyfajta kvalitást feltételez a csapatról – mondta Orosz Pál. - Mindig nehéz megnyerni a bajnokságot, megvédeni a címet nehezebb, harmadszor is a legjobbnak lenni pedig még nehezebb. Nem véletlen, hogy 93 év után sikerült újra egymás után három bajnokságot nyernünk. A céljaink a következő idényre is megvannak. Szeretnénk elhódítani a Magyar Kupát, emellett szeretnénk újra a Bajnokok Ligája, esetleg az Európa Liga csoportkörében szerepelni, és ha lehet, ezeket a sikereket még jobb játékkal elérni.

A paksi Hahn János 22 találattal lett az OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának gólkirálya, ő is átvehette kedden az elismerését.

A RangAdó díjátadón hét kategóriában hirdet győztest az MLSZ: az év játékosa, a gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, az év felfedezettje, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play-díj. Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden csapat részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3-3 személyre kategóriánként - számolt be az m4sport.hu.

Hétfőn már kiderült, hogy Szergej Rebrov (FTC) lett az Év Edzője, az Amerikába igazoló Schön Szabolcs (MTK Budapest) az Év Felfedezettje, míg Bogár Gergő kapta meg az Év Játékvezetőjének járó díjat.

Szerdán, 20.30-kor a legjobb játékosnak és a legszebb gólnak járó különdíj talál gazdára.

Kedden két díjazott kapott elismerést az M4 Sport stúdiójában: Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója az OTP Bank Liga...

Közzétette: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség – 2021. május 11., kedd

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz