Hornyák: "Bánt, hogy nem rúgtunk több gólt", Vignjevic: "Jobb volt nálunk a Puskás" – edzői értékelések

Az NB I nyitófordulójának szombati mérkőzései után Kuttor Attila elismerte, szükségük volt a szerencsére is a győzelem megszerzéséhez, míg Dobos Barna úgy látta, nem érdemeltek vereséget. Vignjevic reagált a szurkolók kritikájára. Edzői nyilatkozatok.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 3., szombat 22:52
Az NB I nyitófordulójának szombati mérkőzései után Kuttor Attila elismerte, szükségük volt a szerencsére is a győzelem megszerzéséhez, míg Dobos Barna úgy látta, nem érdemeltek vereséget. Vignjevic reagált a szurkolók kritikájára. Edzői nyilatkozatok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 3., szombat 22:52

Újpest-Puskás Akadémia 1-3

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Egy éles bajnokin mindig rendkívül nehéz játszani a felkészülési mérkőzések után. Teljesen más atmoszféra, teljesen más a meccs tétje, 90 percen keresztül egyedül csak a végeredmény számít. Részletekbe menően azt mondanám, hogy a meccsnek voltak hullámvölgyei és jobb periódusai. Könnyen bekapott gólból szerzett vezetést a Puskás Akadémia, amitől magabiztosabbak lettek, mi meg szétszórtak. 2-1 után egyenlíteni akartunk, de nem sikerült a helyzeteinket kihasznál, a harmadik góljuk pedig eldöntötte a találkozó sorsát. A különbség az volt a két csapat között, hogy az első helyzetéből gólt rúgott a Puskás Akadémia, mi pedig nem tudtuk értékesíteni a több, kialakított helyzeteinket. A fiúk mindent beleadtak, de Puskás Akadémia jobb volt nálunk - mondta az Újpest trénere, majd kitért arra is, hogy a drukkerek a mérkőzés közben többször is hangot adtak elégedetlenségüknek. - A szurkolóknak mindig meg van a joguk, hogy elmondják a véleményüket. Nem ez volt az első ilyen eset, amit átéltem, és tudom mit jelent számomra. Nem számítottam rá, de korábban is hallottam hasonlóakat.

Hornyák Zsolt (Puskás): Elsősorban nagyon örülök a végeredménynek, fontos volt, hogy jól kezdjünk. Kicsit bánt, hogy nem rúgtunk még 1-2 gólt, hiszen erre megvoltak a lehetőségeink. Kicsit bánt az is, hogy a meccs felénél nagyon mélyen visszaálltunk védekezni. Elvileg a középpályán szerettük volna levédekezni az Újpestet, de ezt a második félidő előtt nem tudtuk megtenni. Szerencsénk volt, hogy 2-1 után mi kerültünk játékba, és berúgtuk a harmadik gólt. 3-1-nél a srácok megelégedtek, de rúghattunk volna még többet. Maximalista vagyok, hiszen ha a ziccereket hoztuk volna - főleg Hadzsiev fejese után - , akkor legalább két góllal többet tudtunk volna rúgni az első félidőben.

Mezőkövesd-ZTE 1-0

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, amelyen rendkívül fontos volt számunkra a győzelem megszerzése. Kiegyenlített meccs volt, a szerencsével sem álltunk hadilábon, de ezért mindent meg is tettünk. Voltak olyan időszakai a találkozónak, amikor többet támadott a Zalaegerszeg, de mi kihoztuk a maximumot a mérkőzésből. Minden sikert meg kell becsülni, nagyon értékes számunkra ez a három pont.

Dr. Dobos Barna (ZTE): – Nem érdemeltünk vereséget, de ez pontszámban nem mutatkozik meg, ezért mérges vagyok. Egyrészt a kapott gól miatt, másrészt mert helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, de ezekből nem tudtunk betalálni. Több szituációban az ellenfelünk fölé nőttünk, de ez sajnos gólt nem eredményezett. A jövőben mindenképpen be kell lőnünk a ziccereket, hogy eredményesek legyünk.

Kisvárda-Paks 1-0

Miriuta László (Kisvárda): – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, az is volt. Jól védekeztünk, jól játszottunk és több helyzetet is sikerült kidolgoznunk, de a Paksnak is akadtak lehetőségei. Mindig az első bajnoki a legnehezebb, hiszen ilyenkor még nincs csúcsformában a csapat, ha abban lenne, akkor valamit rosszul csináltunk volna. Az 5.-6. forduló után már jobban fogunk játszani. Most harcoltunk, sokat futottunk, agresszívak voltunk, gratulálok a játékosoknak a három pont megszerzéséhez. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Elégedett voltam a fiatal Kovácsrétivel, akit már három nap után láttam, hogy jó futballista. Meglepődtem, hogy tavaly nem játszott. (www.kisvardafc.hu)

Tomiszlav Szivics (Paks):A bajnokság első meccse mindig külön kategória, azonban ennek ellenére kemény mérkőzésre számítottunk. Az is lett, aminek az igazi megoldását nem találtuk meg. Úgy érzem, egy pontot megérdemeltünk volna, azonban sajnos a kínálkozó lehetőségeink nem akartak a hálóban kikötni. Az utolsó húsz percben kezdett hasonlítani a játékunk arra, amit a felkészülés alatt produkáltunk, és arra, amit látni szeretnék. A Kisvárdának gratulálok a megszerzett három pontért, mi pedig ettől a perctől kezdve a következő mérkőzésre koncentrálunk. (www.paksifc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Mezőkövesd
Dino Besirovic
A matyóföldi klub kulcsjátékosát hazája egyik élklubja vinné el a nyáron helyi sajtóhírek szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz