Sajtóhír: Skóciából jöhet a Honvéd új edzője - egy horvát élcsapat kispadjáról lemaradhat

A mindössze 40 éves Tam Courts lehet a Budapest Honvéd egyik edzőjelöltje, aki komoly sikert ért el az előző idényben hazájában, és aki Horvátországból is kapott állásajánlatot.
Dudás Gábor 2022. június 14., kedd 18:50
A mindössze 40 éves Tam Courts lehet a Budapest Honvéd egyik edzőjelöltje, aki komoly sikert ért el az előző idényben hazájában, és aki Horvátországból is kapott állásajánlatot.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 14., kedd 18:50

Tam Courts kedden, mindössze egy év után elhagyta a Dundee Unitedet, hogy "egy új kihívást próbáljon ki" következő lépésként karrierjében. A mindössze 40 éves szakember tavaly nyáron vette át a csapat irányítását és az előző szezonban a negyedik helyre vezette a Unitedet a skót Premiershipben, ezzel a gárda egy évtized után jutott el az európai kupaporondig. Mindezt ráadásul úgy érte el a szakvezető, hogy közben számos tehetséges fiatalt dobott a mélyvízbe: összesen 16 akadémiai növendék kapott játékperceket az első csapatban a bajnokság során.

A skót Daily Record információi szerint Courts a múlt héten már tárgyalt a Rijekával, és úgy tűnt, hogy Horvátországba költözik, de a lap úgy tudja, hogy végül nem született megállapodás a felek között, és hogy a skót tréner helyett a máltai válogatottat irányító olasz edző, Devis Mangia ülhet le a horvát csapat kispadjára.

Courts a lap szerint ezután fordult a Budapest Honvéd felé és esélyes, hogy Magyarországon léphet új szintre a pályafutása.

Az állítólagos kispesti edzőjelölt a Dundee Unitedet megelőzően csak a harmadosztályú Kelty Hearts munkáját irányíthatta, azt a gárdát, amelyet 13 éven át játékosként (belső védőként) is szolgált korábban.

A Honvédtól a múlt héten távozott kevesebb mint fél év után a szerb Nebojsa Vignjevic, nem sokkal azután, hogy a skót Chris Docherty sportigazgatóként, a horvát Ivan Kepcija pedig szakmai tanácsadóként csatlakozott a stábhoz. Mindketten dolgoztak korábban Skóciában.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz