NB I: Magyar állampolgár lett a Honvéd egyik legidősebb játékosa

A Budapest Honvéd szlovák kapusa, Tomas Tujvel csütörtökön, a kispesti városházán letette a magyar állampolgársági esküt.
Csakfoci Admin 2020. január 30., csütörtök 14:29
A Budapest Honvéd szlovák kapusa, Tomas Tujvel csütörtökön, a kispesti városházán letette a magyar állampolgársági esküt.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 30., csütörtök 14:29

A Budapest Honvéd 36 éves kapusa, Tomas Tujvel a kispesti polgármester, Gajda Péter előtt tette le az esküt.

Régóta vártam már erre az alkalomra, örülök, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Egy dolog nem változott: ugyanúgy kell tovább dolgozni, most például már a Mezőkövesd elleni meccsre is gondolok, hiszen szombaton fontos találkozó vár ránk. Jól érzem magam Magyarországon, itt is szeretnék majd élni, ha abbahagyom a focit, ez viszont még odébb lesz, mert van még bennem jó néhány év, továbbra is éhes vagyok a játékra, sikereket szeretnék elérni a Honvéddal. Megszerettem Magyarországot, itt és a Honvédnál is otthonra leltem – idézte a honvedfc.hu Tujvel szavait, aki szépen elsajátította a nyelvet. Hozzátette, számára egyértelmű volt, hogy minél hamarabb szeretett volna megtanulni magyarul.

A kommunikáció miatt is fontos volt, hogy tudjak magyarul, mert beszélhetek angolul, vagy szerbül a társakkal, az nem ugyanolyan, és nem is lehet mindenkivel ezeken a nyelveken társalogni, szóval minden szempontból fontos volt, hogy megtanuljak magyarul. Örülök, ha azt mondják, szépen beszélem a nyelvet, de még mindig kell fejlődnöm – árulta el Tujvel, aki azt is elárulta, kikerül majd a falra a lakásában az állampolgárságot igazoló okirat.

Olvastad már?
Honvéd: King felépült, Gazdag egyre közelebb a visszatéréshez
A Fehérvár-Honvéd bajnoki 72. percében sérülés miatt le kellett lecserélni Ikenne-Kinget, a vendégek védőjét, aki a combját fájlalva hagyta el a pályát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz