NB I: Kodro mesés gólja döntött, megvan Huszti első győzelme a Vidi kispadján

Az első félidőben sorjáztak a fehérvári helyzetek, végül csak Kodro tudott gólt szerezni, ez a találat pedig kitartott a mérkőzés lefújásáig.
Póczik Dávid 2022. október 29., szombat 16:09
Az első félidőben sorjáztak a fehérvári helyzetek, végül csak Kodro tudott gólt szerezni, ez a találat pedig kitartott a mérkőzés lefújásáig.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 29., szombat 16:09

I. félidő

A 13. percben a mérkőzés első helyzetéből gólt szerzett a Vidi. Kodro jobbal, ragyogó mozdulattal tekert a bal felsőbe, 15 méterről, 0-1.

Néhány perccel később kishíján megszületett a második fehérvári gól. Kastrati jobbról adott középre, ahol az érkező Schön öt méterről a kapu fölé lőtt. A 21. percben aztán Serafimov fejelt kapura az ötös sarkáról, de Tujvel nagyot védett.

A 29. percben Lednev tüzelt kapura 25 méterről, ám Tujvel ismét kitolta a jobb felsőbe tartó lövést. A 36. percben aztán a Honvéd is helyzettel jelentkezett. Egy szögletet Lukic bombázott fölé, a 16-os vonaláról.

II. félidő

A fordulást követően óriási lehetőséget szalasztottak el a kispestiek. Lukic került ziccerbe, azonban az első lövését Fiola védte, míg az ismétlést Serafimov blokkolta a gólvonalon.

A 68. percben egy lepattanó labdát Lukic rúgott kapura 16 méterről, de Kovács könnyen ölbe vette a lövést. 15 perccel később ismét Kovács védett, ezúttal Kocsis ziccerét hárította. Pár perc múlva Makarenko került ziccerbe, de öt méterről egy kispesti hátvédbe lőtt.

Kodro találata végül el is döntötte a találkozót, Huszti Szabolcs először aratott győzelmet a Vidi kispadján, így fehérváriak hetedik helyre ugrottak előre.

NB I, 13. forduló

Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1 (Kodro 13.)

Honvéd: Tujvel - Szabó A., Klemenz, Capan - Doka, Zsótér, Mitrovic (Plakushchenko 60., Traoré 90.), Jónsson (Kocsis 60.), Tamás (Bocskay 23.) - Samperio (Kerezsi 90.), Lukic.

(cserék: Dúzs, Plakushchenko, Traoré, Lorvic, Cirkovic, Bocskay, Kerezsi, Eördögh, Kocsis, Domingues)

Vidi: Kovács D. - Nego, Fiola, Serafimov, Heister - Pokorny, Lednev (Makarenko 74.) - Kastrati (Menyhárt 83.), Houri (Bese 93.), Schön - Kodro.

(cserék: Rockov, Makarenko, Shabanov, Szendrei, Stopira, Kojnok, Bese, Kovács B., Menyhárt, Bumba)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz