Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

NB I: Kétgólos hátrányból állt fel a ZTE a Honvéd otthonában

Az első félidőben a Honvéd, a másodikban a Zalaegerszeg szerzett két gólt, így továbbra is maradt azonos pontszámmal a tabellán a két csapat.
Nyikes Zoltán 2021. december 11., szombat 19:04
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az első félidőben a Honvéd, a másodikban a Zalaegerszeg szerzett két gólt, így továbbra is maradt azonos pontszámmal a tabellán a két csapat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 11., szombat 19:04

A hetedik helyen álló és három forduló óta veretlen Zalaegerszegi TE FC az azonos pontszámmal álló Honvéd otthonába látogatott a második szombati mérkőzésen.

I. félidő

Már az első percektől kezdve remek iramú találkozót látott a közönség, ez pedig szerencsére az egész első félidőt tekintve megmaradt. Az ötödik percig kellett várni az első gólra: Nono labdát szerzett az ellenfél térfelén Halilovictól és Lukichoz passzolt, aki 22 méterről szép gólt lőtt a jobb sarokba, 1-0.

A ZTE majdnem válaszolt három perccel később, amikor Spoljaric 13 méterről célbe vette a jobb alsót, de centiket tévedett. Ezután a Honvéd kísérletezett többször, Lukic és Zsótér lövéseinél is hárítania kellett Demjénnek, majd amikor már a kapus is tehetetlen volt, akkor a kapufa mentette meg a vendégeket Zsótér újabb próbálkozásánál a 32. percben - ekkor már 9 kapura lövési kísérlet állt a Honvéd neve mellett.

A 41. percben aztán a hazai hálóőr momentumai következtek: a baloldalról érkező beadás után Koszta az ötös sarkáról lőtt, Szappanos lábbal védett, majd a kipattanó Zimonyihoz került, aki egy szép csel után nagy ziccerbe került öt méterről, de Szappanos ezúttal is hatalmasat mentett.

A 44. percben Zsótér jobboldalról érkező szabadrúgását Baráth csúsztatta meg középen, a hosszún berobbanó Lovric centikkel maradt le a labdáról a kapu torkában. A szünet előtt még kétgólosra növelte előnyét a Honvéd: Zsótér jobb oldalról érkező beadása a középen érkező Nagy Dominikhoz került, aki nem tudott kapura fordulni, így visszajátszotta a 16-oson belülre érkező Zsótérnak, aki egy lapos lövéssel célba vette a kaput, Demjén lábáról pedig a hálóba perdült a játékszer, 2-0.

II. félidő

A szünetben két helyen is változtatott Waltner Róbert vezetőedző, érkezett a padról Tajti és Meshack segíteni a támadásokat.

Sikerült is átvenni a mérkőzés irányítását a vendégeknek, elsőként Tajti lövését ütötte ki Szappanos, az 52. minutumban pedig Zimonyi a bal oldalról indulva húzott befelé, leültette Baráthot egy csellel, de a tekerése nem volt pontos.

A támadó felfogásnak meg is lett az eredménye a 63. percben: Lesjak jobboldalról érkező beadása után Koszta vette mellre a labdát 20 méterre a kaputól és előbb Nagy Dominikot, majd Baráthot játszotta át, 13 méterről pedig a bal alsóba helyezett, 2-1.

A Honvéd többnyire kontrákkal próbált veszélyeztetni, néhány alkalommal pedig sikerült is, így például amikor Zsótér kínálta meg Demjént 15 méterről, vagy amikor egy beívelést követően Lukicshoz pattant a labda a kapu torkában, Kálnoki Kis azonban mentett.

A 73. percben aztán elfogyott a Honvéd előnye: Gergényi baloldali beadása átszállt a hosszúra Lesjakhoz, aki négy méterről, kapásból lőtt a bal sarokba a kapufa érintésével, 2-2.

A hajrában mindkét csapat ment előre a győzelemért, de igazán nagy helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, így meg kellett elégedniük a feleknek az egy ponttal.

NB I, 16. forduló

Budapest Honvéd FC–Zalaegerszegi TE FC 2-2 (Lukic 5., Zsótér 45., ill. Koszta 63., Lesjak 73.)

Honvéd: Szappanos - Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás - Hidi, Nagy G. (Banó-Szabó, 81.), Zsótér (Májer, 85.) - Nagy D. (Balogh, 69.), Lukic, Nono.

ZTE: Demjén - Lesjak, Kálnoki Kis, Serafimov, Bedi - Sankovic, Halilovic (Tajti, 46.) - Skribek (Meshack, 46.), Spoljaric (Gergényi, 71.), Zimonyi (Németh D., 81.) - Koszta.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz