Hemingway: Amit kigondoltak, az körülbelül fele egy stadion árának

A kispestiek tulajdonosa szerint az előzetesen tervezett 5 milliárd helyett körülbelül 11 milliárd forintba kerülhet az új Bozsik Stadion.
Budai László 2017. szeptember 22., péntek 12:51
A kispestiek tulajdonosa szerint az előzetesen tervezett 5 milliárd helyett körülbelül 11 milliárd forintba kerülhet az új Bozsik Stadion.
Szerző: Budai László 2017. szeptember 22., péntek 12:51

George F. Hemingwaynek nincs kétsége afelől, hogy a Honvéd stadionját 2018 első negyedéve után – amikor elkészül a kispestiek modern utánpótlás-központja – elkezdik építeni. A kispesti tulajdonos azzal együtt is optimista, hogy a Nemzeti Sportközpontok eredménytelennek nyilvánította az új Bozsik Stadion építésére kiírt pályázatot. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztató szerint ennek az az oka, hogy mindkét ajánlattevő – a Penta Industry Kft., illetve a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma – magasabb árat ajánlott, mint a tervezett nettó 4,98 milliárd forint.

- Nincs kérdés: a Honvédnak lesz új stadionja – mondta Hemingway a Digi Sport Reggeli Start műsorában. - Most készült el az a terv, amelyet meg szeretnénk valósítani. Soha nem akartam stadiont építeni, amíg az utánpótlásközpont el nem készül. Így kértem a sportkormányzattól is. Az utánpótlás-központ 2018 első negyedévében készül el, utána kezdjük a stadiont építeni. Nagyon rosszindulatú megközelítés, hogy valaki nem akar nekünk stadiont építeni. (…)

A Sportközpont, amit eleinte gondolt, az körülbelül a fele annak, mint amennyiből egy stadiont lehet építeni. Öt évvel ezelőtt, valaki kigondolta, hogy mennyibe kerülhet egy stadion. Azóta felépítettünk többet is, és már tudjuk, mennyibe kerül egy létesítmény. Ezért kell kérnünk a kormányzattól a megfelelő fedezetet, és ha ezt megkaptuk, akkor újra kiírják (a pályázatot). El nem tudom képzelni, hogy minket sújtana akármi.

A saját időnkben megépítjük a stadiont. Pesszimista forgatókönyv nincs. Körülbelül olyan beruházás lesz, mint a szombathelyi stadioné a csarnokok nélkül. Olyan 11 milliárd forint körül lesz. Egy ilyen stadion – UEFA 4. kategóriájú, 8200 embernek – körülbelül ennyibe kerül.

A Honvéd a hétvégén a Videoton vendége lesz a bajnokságban. A kispesti pontszerzés jól fizethet - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz