Házkutatás a Honvéd játékosánál: "Nincs mit rejtegetnem" – reagált a klubja is

Sajtóhírek szerint rendőrségi házkutatás volt Änis Ben-Hatirának, az NB I-ben szereplő Honvéd labdarúgójának németországi ingatlanjában.
Csakfoci Admin 2019. április 11., csütörtök 16:05
Sajtóhírek szerint rendőrségi házkutatás volt Änis Ben-Hatirának, az NB I-ben szereplő Honvéd labdarúgójának németországi ingatlanjában.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. április 11., csütörtök 16:05

A német regionális Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) csütörtöki hírében arról számolt be, hogy a napokban tulajdonosváltáson áteső Honvéd német és tunéziai állampolgársággal rendelkező támadó középpályása, Änis Ben-Hatira a Berlinben lévő, charlottenburgi lakásánál és számos más helyszínen razziát tartott a német rendőrség.

A WAZ.de információi szerint a német hatóság kilenc szövetségi tartományban tartott összehangolt házkutatásokat, amelyek a felmerült gyanú szerint a radikális iszlamista Hamaszt támogatják. A hatóság emberei elsősorban Ansaar International és a WWR Help nevű szervezetek után érdeklődnek, amelyek a tevékenységüket rendre úgy álcázzák, mintha segélyt gyűjtenének a háború helyzetben lévő térségekbe, mint például Szíriába és Szomáliába.

A WAZ.de hozzáteszi, a jelenleg a Honvédot erősítő Hatira után azért érdeklődnek a nyomozók, mert korábban kapcsolatban állt az Ansaar Internationallel és nem is távolodott el tőlük. Korábban, a 2017-es évben a játékos és az akkori klubja, a Darmstadt útjai azért váltak el, mert a csapat vezetése nem nézte jó szemmel a részvételét a szervezetben.

A történtek után Hatira is nyilatkozott az egyik német portálnak.

Természetesen nagyon meglepődtem. Nevetségesnek tartom, hogy újra kapcsolatba hoztak ezzel a szervezettel – kezdte Hatira a T-Online.de-nek. – Nincs mit rejtegetnem, mindenkit szívesen látok. Nincs közöm hozzájuk, és a radikális iszlamizmushoz sem. Legközelebb várják meg, hogy Berlinbe utazzak, én magam fogok ajtót nyitni nekik – hangsúlyozta a 30 éves labdarúgó.

A Honvéd közleménye

A Honvéd természetesen már februárban, Änis Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. A klub mindaddig hisz a játékosuk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

Olvastad már?
Új Honvéd, új név, új címer? - a tulajdonosok több pénzből, magyar játékosokkal érnének a csúcsra
Már a nyári átigazolási időszakra is készülnek a Budapest Honvéd új tulajdonosai, Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel, akik csütörtökön mutatkoztak be a sajtó nyilvánossága előtt is. A nagyratörő célok anyagilag is éreztethetik majd a hatásukat, mind a költségvetésekben, mind a fizetésekben, de elsősorban magyar játékosokra és a múltra is épülne a sok szempontból megújuló klub.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz