Eladta a Honvéd a magyar gólkirályt - hivatalos

Eldőlt, hol folytatja Eppel Márton: a két és fél éve az NB II-ből érkezett, tavalyi élvonalbeli gólkirály és válogatott csatár Kazahsztánba igazol.
Dudás Gábor 2018. június 28., csütörtök 11:00
Eldőlt, hol folytatja Eppel Márton: a két és fél éve az NB II-ből érkezett, tavalyi élvonalbeli gólkirály és válogatott csatár Kazahsztánba igazol.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 28., csütörtök 11:00

Az előző napok hírei után nem meglepő módon Eppel Márton a Kajrat Almati csapatában folytatja pályafutását - jelentette be a Budapest Honvéd együttese csütörtökön.

- Több érdeklődő volt, én is sokat gondolkoztam, nehéz döntést kellett meghoznom.

Úgy érzem, a Kajratban tudok fejlődni, és az is előrelépés lenne, ha bejutnánk az Európa-liga csoportkörébe. Jó játékosok szerepelnek a csapatban, pozitívum, hogy Elek Ákos személyében magyar futballistája is van az együttesnek. Vele személyesen is beszéltem, biztos, hogy sokat tud majd segíteni a beilleszkedésben. Fontos volt, hogy olyan csapathoz szerződjek, amely sokat támad, dominál a meccsein, hiszen így tudok gólokat rúgni, ami abban is segíthet, hogy idővel még tovább lépjek majd

- nyilatkozta a 26 éves támadó a klubhonlapnak.

Eppel 2016 telén került a kluhhoz az NB II-es Dunaújvárosból, most pedig bajnokként és gólkirályként távozik, 70 NB I-es mérkőzésen 35 gólt szerzett a Honvédban, ráadásul teljesítményének köszönhetően a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.

- Életem legjobb döntése volt, hogy a Honvédba igazoltam, bajnokok lettünk, gólkirály lettem és bemutatkozhattam a válogatottban. Rengeteget adott számomra a klub, amikor kiemeltek az NB II-ből, azt egy utolsó lehetőségnek éltem meg.

Akkora lendülettel vetettem bele magam a munkába, hogy még cicázás közben is felborítottam mindenkit

– folytatta Eppel, majd kitért arra, hogy már tavaly nyáron is felvetődött a távozása.

- Akkor nagy csalódásként éltem meg, hogy nem tudtam külföldre igazolni, az őszi szezon rá is ment erre, nem jöttek a gólok, edzőt is váltottunk, én pedig nagyon sokat köszönhettem Marco Rossinak, szóval sok minden volt, ami nem segítette elő, hogy jól teljesítsek. A téli szünetben úgy voltam vele, hogy nyárig biztos maradok, jól kell játszanom és kiharcolni a csapattal az Európa-liga-szereplést. Utólag azt mondom, egy éve talán azért sem jött igazán jó ajánlat, mert azt gondolhatták, csak egy kiugró szezonom volt. Aztán a legutóbbi idényben csak kettővel rúgtam kevesebb gólt, mint eggyel korábban, és lám, több csapat is érdeklődött irántam - mondta a csatár.

A tavalyi kazah ezüstérmes és Európa Liga-induló Kajrat jelenleg öt pont hátrányban – igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszva – üldözi a címvédő és Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Asztanát.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz