EL: Csak a Honvéd egyik célja teljesült a románok ellen

A Honvéd-Craiova EL-selejtező első mérkőzésén még semmi sem dőlt el. A kispestiek nem kerültek előnybe, ám pozitívum, hogy nem kaptak gólt hazai pályán.
Csakfoci Admin 2019. július 25., csütörtök 21:00
A Honvéd-Craiova EL-selejtező első mérkőzésén még semmi sem dőlt el. A kispestiek nem kerültek előnybe, ám pozitívum, hogy nem kaptak gólt hazai pályán.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 25., csütörtök 21:00

Honvéd - Univ.Craiova 0-0

Könnyen felejthető első félidőt hozott az ETO Parkban 2722 néző előtt lejátszott Honvéd-Craiova EL-selejtező első felvonása. A kezdés után a románok rögtön nekiugrottak a kispestieknek, miután egy tetszetős szabadrúgás után Barbut találta el az oldalhálót. A kezdeti riogatás után egyre több szabálytalanság volt a pályán, emiatt percekig állt olykor a játék.

A 27. percben óriási ziccert hagyott ki a Honvéd: Kesztyűs bal oldali centerezése után N'Gog fejesét fogta Pigliacelli, amit Tonci Kukoc külön megnézett kamerán keresztül is. A folytatásban ismét a szabálytalanságok lettek úrrá a pályán, helyzetek alig voltak, és bár a játékvezető nyolc percet hosszabbított, 0-0-al mentek pihenni a felek.

Fordulás után mindkét csapat a biztonságra törekedett, ám a jóval aktívabb a Craoiva volt. A románok többnyire távoli lövésekkel próbálkoztak, de hol pontatlanul céloztak, hol Lefkovits védte a vendégek löketeit.

A meccs végéhez közeledve a Honvéd becsülettel próbálkozott a gólszerzést illetően: előbb Batik lövését fogta Pigliacelli magabiztosan, majd Gazdag próbálkozása a bal alsó mellett ment el, valamint  a 88. percben Kulach 16 méteres lövése ment nem sokkal a kapui fölé.

Összességében a Honvéd elérte az egyik célját, hiszen nem kapott gólt hazai pályán az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt.

Honvéd: Lefkovits - Batik, Kamber, Lovric (Niba M. 75.)  - Uzoma, Banó-Szabó, Kesztyűs, Gazdag, Kukoc - Moutari (Kulach 66.), N'Gog (Cipf 81.)

Univ.Craiova: Pigliacelli - Bancu, Kelic, Acka, Martic - Qaka (Ivanov 65.), Mateiu, Cicaldu (Constantin 91.) - Vatajelu, Fortes (Roman M.- a szünetben), Barbut

Olvastad már?
EL-selejtező: Honvéd-Univ. Craiova 0-0 - közvetítés
A Honvéd az ETO Parkban játszik az Universitatea Craiova csaptát az Európa Liga-selejtező 2. körében. Kövesd a meccset a csakfoci.hu-n!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz