A Haladás széttört lábú Rambója: "Elfogadtam a bocsánatkérést, mi mást tehettem volna?"

Michael Rabusic beszélt súlyos sérüléséről, az általa gyengébbnek várt NB I-ről, a Haladás bennmaradási esélyeiről és megszállott edzőjéről is. Interjú.
Budai László 2018. április 13., péntek 15:16
Michael Rabusic beszélt súlyos sérüléséről, az általa gyengébbnek várt NB I-ről, a Haladás bennmaradási esélyeiről és megszállott edzőjéről is. Interjú.
Szerző: Budai László 2018. április 13., péntek 15:16

Hogy érzed magad lelkileg és fizikailag?

- Ahogy telnek a napok, egyre jobban. Most már nem agyalok azon, hogy mennyit kell kihagynom, arra összpontosítok, hogy minél előbb felépüljek – kezdte Michael Rabusic a csakfoci.hu-nak.

Mikor futballozhatsz újra?

- Most három hétig gipszben leszek, mozognom sem nagyon szabad, utána jön három hét rögzítő kötésben, aztán kezdődhet majd a rehabilitáció. Nagyon sajnálom, hogy ebben a szezonban már nem tudok segíteni a csapatomon.

Dejan Karan, aki a súlyos sérülést okozta, bocsánatot kért?

Igen, kaptam tőle egy üzenetet, amiben leírta, hogy nagyon sajnálja és nem akart sérülést okozni. Természetesen elfogadtam a bocsánatkérését, mi mást tehettem volna?

Volt már súlyos sérülésed?

- Ennyire komoly még nem, életemben először van rajtam gipsz.  Egy picit kiszolgáltatott helyzet ez. Itthon vagyok Csehországban, a feleségem gondoskodik rólam, a kétéves kislányom mellett most én vagyok a család másik gyereke…

Mikor térsz vissza Szombathelyre?

- Mivel három hétig nem igazán mozoghatok, ezért egy ideig biztosan nem. Egyelőre itthonról szurkolok a srácoknak, a Paks elleni bajnokinkat neten fogom követni és remélem, a Diósgyőr elleni meccshez hasonlóan ezt is megnyerjük.

Nagyon jól indult a karriered, hiszen cseh bajnok voltál, bemutatkozhattál a válogatottban pont Magyarország ellen, majd elkerültél Olaszországba. Nem visszalépés számodra az NB I?

Sajnos az olaszországi légióskodás nem sikerült túl jól, alig kaptam lehetőséget, ezért nem csoda, hogy a válogatottban már nem vettek számításba. Az első meccsemet soha nem felejtem el, még a régi Puskás Ferenc Stadionban a 60. percben léptem pályára, végül 1-1-et játszottunk a magyarokkal.

Ezt követően még két vb-selejtező jutott nekem. Legutóbb Jihlaván játszottam, ahol a bennmaradás volt a cél. Igaz, hogy itt is, de nem érzem visszalépésnek.

Szerinted a magyar élvonalból lesz esélyed visszakerülni a válogatottba?

- 28 éves vagyok, nem mondtam még le róla, de Magyarországról nem könnyű, mivel a bajnokság nem tartozik Európa legerősebbjei közé. Természetesen az a célom, hogy rugdossam a gólokat, akkor előbb-utóbb újra felfigyelhet rám a kapitány.

Milyennek látod az NB I-et?

- Mivel eddig csak öt meccset játszottam, ezért átfogó véleményem még nincs.

Az első benyomásaim azonban jobbak, annál, mint amit vártam. Nagyon stabil, szinte azonos képességű csapatok alkotják a magyar ligát. A stadionok pedig egészen lenyűgözőek, természetesen nekem a miénk tetszik a legjobban.

Bennmarad a Haladás?

- Bízom benne, hogy igen. Michal Hipp kitűnő munkát végez, igazi megszállott, szinte reggeltől estig a Haladásért dolgozik. Ismerem őt korábbról, hiszen a Jihlavánál dolgoztunk már együtt. Amióta itt van, sokkal jobb a csapat.

Miért becéznek Rambónak?

A nevem miatt. De azt mondják, hogy a kinézetünkben is van hasonlóság, állítólag én is olyan erős vagyok, mint Rambo…

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz