Zubkovnak pszichológiai gondjai voltak a Fradinál az oroszok miatt: "Nehéz volt látni azokat az arcokat"

Olekszandr Zubkov elmondása szerint ugyan nem a Ferencvárosnál dolgozók kezdték az ukrajnai háborút, de így is nehéz volt számára az együttlét.
Dudás Gábor 2022. szeptember 9., péntek 15:58
Olekszandr Zubkov elmondása szerint ugyan nem a Ferencvárosnál dolgozók kezdték az ukrajnai háborút, de így is nehéz volt számára az együttlét.
Szerző: Dudás Gábor 2022. szeptember 9., péntek 15:58

Olekszandr Zubkov néhány hete távozott a Ferencvárostól, hogy újra hazájában, a háború és orosz megszállás sújtotta Ujrajnában szerepeljen. A válogatott szélső kedden részese volt a Sahtar Donyeck 4-1-s lipcsei BL-sikerének és a meccs kapcsán szólalt meg hazájában.

Az ulloi129.hu szurkolói portál által idézett nyilatkozatában szóba került az is, hogy milyen érzés volt oroszokkal együtt dolgoznia az FTC-nél - ahol ugye például az orosz állampolgárságú Sztanyiszlav Csercseszov a vezetőedző.

- , az egy nehéz kérdés számomra.

Amint elkezdődött a háború, azt kértem a Fradi-vezetéstől, hogy adjanak nekem egy kis szünetet. Nem tudtam edzeni, pszichológiailag a nullán voltam. Egy hétig nem edzettem, lehet hogy tovább… Aztán nagyon nehéz volt visszamenni a Népligetbe és látni azokat az arcokat… Természetesen nem ők kezdték a háborút, de ugyanakkor egy útlevél az útlevél és azt nem osztogatják csak úgy. Pszichológiailag nagyon nehéz volt. Ez meglátszott a pályán nyújtott teljesítményemen is.

Vártam a nyári átigazolási időszakot, hogy tárgyalhassak más klubokkal... de a legfontosabb vágyam az, hogy béke legyen Ukrajnában - mondta Zubkov.

Olvastad már?
EL: "A Fradi minőségben nincs a Trabzonspor szintjén", ütik-vágják a védőket a törökök - lapszemle
Ezt írják a török lapok, miután a Ferencváros 3-2-re legyőzte csütörtökön a Trabzonsport az Európa Liga-csoportkör első fordulójában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz