Weiss a Fradi elleni visszavágóról: "Ha ezt tudnám, én lennék a világ legjobb edzője" - a Slovan nem fél a magyar bajnoktól

Vladimír Weiss szerint Csercseszov jó matekból, motiválja a Slovant, hogy valószínűleg telt ház előtt játszhat majd, és bár nem csak védekezni akarnak, de biztosan lesz majd taktikázás a szerdai, FTC elleni visszavágón.
Dudás Gábor 2022. július 26., kedd 20:56
Vladimír Weiss szerint Csercseszov jó matekból, motiválja a Slovant, hogy valószínűleg telt ház előtt játszhat majd, és bár nem csak védekezni akarnak, de biztosan lesz majd taktikázás a szerdai, FTC elleni visszavágón.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 26., kedd 20:56

Sztanyiszlav Csercseszov és a Ferencváros után a szerdai BL-ellenfél, a 2-1-s előnyben lévő Slovan Bratislava és szakvezetője, Vladimír Weiss is megtartotta kedden az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját. A Pozsonyban elhangzottak kivonata olvasható az alábbiakban kérdések, témakörök szerint.

Milyen állapotban van a Slovan?

- Van egy pár problémánk, de ugyanazzal a csapattal fogunk felállni, amellyel Budapesten is játszottunk.

Mi fog dönteni a továbbjutásról?

- Ha ezt tudnám, én lennék a világ legjobb edzője - az viszont nem vagyok.

Azt tudjuk, hogy Budapesten nyertünk és azóta is a visszavágóra készülünk. Nem csak védekezni fogunk, biztos, hogy gólt akarunk szerezni, veszélyesek akarunk lenni elöl is. Tudjuk, hogy a Fradiban rengeteg jó és erős játékos van, két, illetve három játékvariánssal is készültünk. Tudjuk, ismerjük, hogy hogyan játszanak, készülünk több taktikai felállással is. Nem félünk tőlük, nincs bennünk félsz a visszavágó miatt, de tudjuk, hogy a Ferencváros egy nagy csapat, természetesen tiszteletben tartjuk a tudásukat, de azt is tudjuk, hogy egy labdával játszunk mindannyian. Az biztos, hogy ez egy jó és nehéz mérkőzés lesz majd. (...) Természetesen taktikázni kell, de muszáj, hogy mindenki a maximumot teljesítse a képességeinek megfelelően. Pszichikailag is erősnek kell lennünk, de maga a mérkőzés egy hatalmas motiváció a játékosok számára. Majd a meccs közben fogjuk meglátni, hogy mi fog történni. Ők is ésszel fognak játszani, ugyanúgy, ahogy mi is. Talán majd az fog dönteni, hogy ki választja a jobb taktikát, de ahogy említettem, ez majd a mérkőzés közben dől el. Az nagyon fontos lesz, hogy ki rúgja majd az első gólt. Ha mi rúgjuk, akkor nekik még három gól kell a továbbjutáshoz. Ha viszont ők, akkor taktikailag gondolom nagyon kiegyenlítődik majd a mérkőzés.

Mikor volt az az utolsó alkalom, amikor telt ház előtt játszhatott a csapatával?

- Utoljára Budapesten volt ilyen... De előtte, Grúziában is 55 ezren voltak a lelátón. De úgy gondolom, hogy ezen a szinten, ahol most játszunk, ezt már lényegében természetesnek is kell venni, és ez a játékosokat is nagyon motiválja.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint az első mérkőzést követően immár a szlovák bajnok a párharc esélyese. Egyetért ezzel?

Nagyon jól ismerem Sztanyiszlavot, tudom, hogy jó volt matekból, illetve jó pszichológus és jó taktikus is. Természetesen mindnyájan tudjuk, hogy az előző mérkőzésnek mi volt az eredménye. Ez alapján ugye mi állunk közelebb a győzelemhez, tehát ebből a szempontból egyetértek ezzel a kijelentésével, de természetesen holnap meglátjuk, hogy mi lesz a végeredmény. De még egyszer mondom, Sztanyiszlavot nagyon jól ismerem és egy nagyon jó taktikus...

Miután megverték a Ferencvárost, nyertek a szlovák bajnokságban is. Pozitívabb lett a hangulat, mint az első meccs előtt volt?

- Azt nem gondolom, hogy előtte rossz vagy negatív volt a hangulat nálunk. Egész egyszerűen két héttel ezelőtt nem álltunk még készen sem pszichikailag, sem fizikailag. Túléltük Grúziát, ahol egy nagyon nehéz mérkőzés volt, majd a bajnokságban megvertek minket, de utána következtek a sikerek, a Fradi a Trencsén elleni, és ez szárnyakat adott lényegében a csapatnak.

Olvastad már?
A hivatkozás nem elérhető
404 Not Found
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz