Uzuni elárulta, mennyiért adta el a Fradi: "Magyarországon úgy kezeltek szinte, mint egy legendát"

A Ferencvárostól a spanyol Granadához szerződő Myrto Uzuni részletesen beszélt az átigazolásának kulisszatitkairól hazája egyik sportportáljának. A támadó elárulta, közel állt ahhoz, hogy a La Liga helyett Dániába menjen, a Fradi el is fogadta az érte kínált 4 millió eurót, de végül abba a bajnokságba igazolt, amelyről mindig is álmodott.
Dudás Gábor 2022. február 4., péntek 13:21
A Ferencvárostól a spanyol Granadához szerződő Myrto Uzuni részletesen beszélt az átigazolásának kulisszatitkairól hazája egyik sportportáljának. A támadó elárulta, közel állt ahhoz, hogy a La Liga helyett Dániába menjen, a Fradi el is fogadta az érte kínált 4 millió eurót, de végül abba a bajnokságba igazolt, amelyről mindig is álmodott.
Szerző: Dudás Gábor 2022. február 4., péntek 13:21

Myrto Uzuni elmondása szerint nagyon jól fogadták új klubjánál, a spanyol Granadánál, de nem sok híja volt, hogy végül ne az Ibériai-félszigeten üdvözöljék az új társak, hanem jóval északabbra.

- Több ajánlatom is volt, de egyik sem felelt meg a volt klubom elvárásainak, mert kicsit több pénzt szerettek volna értem kapni. Az egyetlen megkeresés, amelyik megfelelt az anyagi kritériumoknak, az az FC Köbenhavné volt, a dánok 4 millió eurót ajánlott, akárcsak végül a Granada. Ez volt a két legmagasabb ajánlat, ami a klubhoz beérkezett. A koppenhágaiak nagyon szerettek volna a csapatukban tudni és már szinte úton voltam oda, amikor jött a Granada és az ajánlata, én pedig nem sokat gondolkodtam. (...) De nagyon stresszes voltam (nevet).

Már szinte 100% volt, hogy mennem kell Koppenhágába, mivel a klub is elfogadta az általuk ajánlott 4 millió eurós ajánlatot. A Granada 3,5 millió eurót, plusz a bónuszokkal együtt valamivel több mint 4 millió eurót fizetett végül értem

- mondta Uzuni az albán Panorama Sportnak.

A tavalyi év legjobb magyarországi játékosának megválasztott, 26 éves válogatott futballista kiemelte azt is, miért a spanyolok mellett döntött végül.

- Az igazat megvallva gyerekkorom óta rajongója voltam a spanyol bajnokságnak, és arról álmodoztam, hogy egyszer majd ott játszom. Úgy nőttem fel, hogy Ronaldót és Messit néztem  játszani, ráadásul az volt a célom, hogy minél hamarabb ide kerüljek. És a Granada után lehetőségem lehet majd akár egy újabb nagy lépésre is. A verseny mindenesetre nagyon nagy a csapaton belül is. De hát a világ egyik legerősebb bajnokságáról beszélünk, szerintem a második legerősebbről az angol Premier League után. Szerintem sikerülni fog, amit akarok, szerintem kemény munkával mindent el lehet érni. Már az elejétől fogva világos céljaim voltak, koncentrált voltam, és az elvégzett munkával jutottam el ide. Csak a futballra koncentrálok a mai napig, otthon is sok meccset nézek, nem járok az éjszakai életbe, nem fogyasztok se alkoholt, se mást. 

A csatár jó szívvel gondol vissza az NB I-ben eltöltött nagyjából másfél évére is.

- A Ferencvárosnál úgy kezeltek szinte, mint egy legendát, mert mondhatni sikerült mindent elérnem a csapattal. Megnyertük a bajnokságot, játszottunk a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában. Én lettem legutóbb a legtöbb gólt szerző játékos a szezonban, volt olyan meccs, ahol hat gólt lőttem, amivel beállítottam a "Császár" (Albert Flórián - a szerk.) sok évvel ezelőtti rekordját. A szurkolók mindig megtapsoltak és a nevemet skandálták. Összekapcsolódtam Budapesttel, az emberekkel, mindenkivel.

A Fradi kapcsán szóba került Uzuni Juventus elleni BL-gólja és a gőlöröme is, amivel sokak szerint a torinóiak csillagát, Cristiano Ronaldót akarta bosszantani. De a támadó szerint épp ellenkezőleg...

- Pont nemrég került szóba a Granadánál az ünneplésem, mondták, hogy biztos azért csináltam, hogy Ronaldót idegesítsem, de én meg mondtam, hogy nekem ő a bálványom, úgyhogy nem erről volt szó...

Uzuni azt is hozzátette, hogy reméli, hogy legalább néhány perc erejéig, de be tud mutatkozni már a hétvégén, a Real Madrid elleni bajnokin.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz