Stöger: "Ilyen könnyelmű hibákkal ez nem fog menni" - ezért kapott ki a Fradi Skóciában

Peter Stöger a Ferencvárosi védekezési hiányosságaiban és hibáiban látta csapata gyenge pontját a Celtic ellen 2-0-ra elveszített Európa Liga-csoportmeccset követően. Értékelés.
Dudás Gábor 2021. október 19., kedd 19:07
Peter Stöger a Ferencvárosi védekezési hiányosságaiban és hibáiban látta csapata gyenge pontját a Celtic ellen 2-0-ra elveszített Európa Liga-csoportmeccset követően. Értékelés.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 19., kedd 19:07

Mint arról beszámoltunk, az Európa Liga G-csoportjában 2-0-ra győzött a Celtic a Ferencváros ellen. A keddi találkozót követően Peter Stöger, az FTC osztrák vezetőedzője így értékelt az M4 Sportnak:

- Nagyon nagy volt a nyomás sokszor és nem védekeztünk megfelelően, az nem volt elég egy-két helyzetben, túl könnyű lehetőségeket adtunk az ellenfélnek. Elől egészen jók voltunk az első gólig, de a védekezésünk nem volt elégséges. Aztán az első félidő jobb volt, de azért egy kicsit kiábrándító a vereség, amellett, hogy volt esélyünk. Hogy ha a második gólt megnézem, ilyen helyzetben ezt nem lehetett volna megengedni, ezért lett 2-0. Készen kell állni 90 percre ilyen szinten, mert ez egy 90 perces játék. Ma kevesek voltunk, de nem hiányzott sok.

A meccs után sajtótájékoztatón picit bővebben is kitért a történtekre a szakvezető.

- Az első félidőben jól helytálltunk, viszont a második félidőben nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, és úgy gondolom, hogy a Celtic túl könnyen szerzett gólokat, mélységi passzokból. Három nemzetközi meccsel a hátunk mögött úgy gondolom, hogy mind a három meccsen közel jártunk a pontszerzéshez. Ettől függetlenül talán egy kis kvalitás hiányzik a csapatunkból. De két hét múlva lehet egy újabb esélyünk.

Természetesen lehetséges lett volna a pontszerzés, viszont ilyen könnyelmű védelmi hibákkal ez nem fog menni. Úgy gondolom, hogy amit a Celtic részéről a második gólnál láthattunk, azt a fajta akarást, ahogy gólt szerettek volna szerezni, ez az, ami hiányzott a mi játékunkból a 16-oson belül, és talán ez kvalitás kérdése is lehet, mindenképpen egy olyan faktor, amivel számolnunk kell.

Ettől függetlenül két hét múlva természetesen abszolút lehetőségünk van pontot szerezni. Ami pedig a cseréket illeti, mindenképpen szerettem volna két olyan embert a középpályán látni, akik nagyon kemény munkát fognak letenni, hiszen az egy az egyben szituációkat mindenképpen szerettem volna erősíteni, illetve megfelelő futásteljesítményt szerettem volna látni a középen - tette hozzá Stöger.

Olvastad már?
A Celtic edzője szerint a Fradi nem bírta a nyomást: "A legjobbak is hagynak ki 11-est. Még én is kihagytam párat"
Ange Postecoglou elmondása szerint sejtették, hogy a Ferencváros el fog fáradni a Celtic Parkban, az első góljukat pedig világklasszis akció előzte meg.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz