Rebrov értékelt: "Az elsőtől az utolsó percig küzdenünk kell" – ezért volt hálás a szurkolóknak

A Ferencváros vezetőedzője értékelte a szezont a FradiTV-nek: Szergej Rebrov elmondta, a játékosai sokat fejlődtek, szót ejtett többek között a bemutatkozó meccséről, a derbiról, és a Vidi elleni rangadóról - kitért Bőle Lukács szerepére, valamint a nyári felkészülésről is nyilatkozott.
Csakfoci Admin 2019. május 29., szerda 19:19
A Ferencváros vezetőedzője értékelte a szezont a FradiTV-nek: Szergej Rebrov elmondta, a játékosai sokat fejlődtek, szót ejtett többek között a bemutatkozó meccséről, a derbiról, és a Vidi elleni rangadóról - kitért Bőle Lukács szerepére, valamint a nyári felkészülésről is nyilatkozott.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 29., szerda 19:19

Az idény értékelése

Szergej Rebrov szerint a játékosok sokat fejlődtek a játékosai, és ennek látható jelei is vannak.

Mindenki boldog, hogy bajnokként zárhattuk a szezont. Kemény munka volt, de nagy örömmel látom, hogy a játékosok egy új szintre léptek. Számottevő különbség lenne érezhető, ha összehasonlítanám a korábbi edzésfelvételeket a mostaniakkal. A legfontosabb nekem, hogy minden játékos fejlődni tudott, ezáltal pedig csapatként is jobbak lettünk – kezdte az ukrán vezetőedzőe a Fradi TV-nek.

A Mezőkövesd elleni, bemutatkozó meccséről

Az első meccsem előtt alig telt el néhány nap, hogy ideérkeztem, így az volt a legfontosabb, hogy megismerjem a játékosokat és ők is megértsék, mit kérek tőlük. Nagyon örültem, amikor megszereztük a három pontot érő találatot, hiszen ez közös munkánk első lépése volt, ezért a játékosokon is nyomás volt. Mindenki a maximumát nyújtotta egy szervezett Mezőkövesd ellen, nem volt egyszerű megkaparintani a három pontot. Kissé talán idegesek voltunk, hiszen egy új edzővel felálló csapattól mindenki győzelmet vár. Szerencsére Böde Dani csereként beállva eldöntötte a találkozót.

A derbiről

Emlékszem mielőtt ideérkeztem nem sokat tudtam a derbiről.

Én mindig inkább azokra a meccsekre összpontosítottam, amikor a tabellán hozzánk közel lévő riválisokkal néztünk szembe. Aztán megláttam, hogy milyen hangulat uralkodik a stadionunkban az Újpest ellen, így máris felértékelődött bennem ennek a jelentősége.

Rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, majd Lanzafame nagyszerű találata döntött. Nekem ez a kedvenc hazai mérkőzésem a szezonból. A szurkolóinknak nagyon fontos ez a rangadó, kellett is ez a siker. A feleségem is a helyszínről tapasztalhatta meg ezt az atmoszférát. Nagyon elnyerte ez a tetszését.

A kiütéses, 7-0-s Diósgyőr elleni győzelemről

A DVTK elleni hét nulla meghatározó része volt a szezonunknak, de érdemes kiemelni az egy héttel korábbi, Puskás Akadémia elleni négygólos győzelmünket is, hiszen ez alatt az időszak alatt rengeteget változtak a játékosok. Ezt megelőzően az utolsó pillanatban kaptunk ki Debrecenben, valamint Újpesten is a hosszabbításban vesztettünk két pontot.

Meg kellett értenünk, hogy az elsőtől az utolsó percig küzdenünk kell, nem szabad az előny tudatában védekező felfogásban játszani.

Gorriarán első gólja magabiztosságot adott nekünk. Intenzíven, remek stílusban játszottunk végig, ennek köszönhettük a nagyarányú győzelmet.

Olvastad már?
BL-sorsolás: "A Fradi nevét senki nem akarja hallani" - a magyar bajnoktól tartanak a BEK-győztes csapatnál
A szerbek úgy látják, a Ferencvároson kívül egyik csapat sem jelentene komoly veszélyt a Crvena Zvezdára a Bajnokok Ligája-selejtező első körében.
Elolvasom

Az akkor a kiesés ellen küzdő Kisvárda elleni sikerről

Nehéz meccsre számítottam, mert a Kisvárda jól teljesít hazai pályán. Örülök, hogy sikerült megszerezni a győzelmet érő találatot. Mindenki szeret nagy különbséggel, három-négy góllal nyerni, de számomra az ilyen küzdős, szoros meccseken mutatkozik meg igazán egy csapat karaktere. Nekem ez a siker mutatta meg, hogy egy olyan csapatunk van, amely jó eséllyel pályázhat a bajnoki címre.

Bőléről, aki eldöntötte a Mezőkövesd elleni bajnokit

Azért cseréltem be Bőlét, mert tisztában vagyok a képességeivel. Szeret betörni a tizenhatosra, és mindig törekszik a befejezésre. Ebben a pillanatban egy ilyen játékosra volt szükségünk.

Mindig azt mondom, hogy nem számít ki mennyit időt tölt a pályán. A lényeg, hogy a rendelkezésre álló perceket mindenki használja ki megfelelően.

Lukácsnak is elmondtam ezt, és meg is szerezte a sorsdöntő találatot. Mindenki egyaránt fontos egy bajnokcsapatban. Nem az számít, hogy ki mennyi játékidőt kap, hanem, hogy a maximumot nyújtsa akkor, amikor kell. Hálás vagyok azért, hogy egy olyan csapattal dolgozhatok, amelynek minden egyes tagja megértette, mennyire fontos része a munkának. Ennek köszönhetően megtarthattuk a nyolcpontos előnyünket a Vidi elleni meccs előtt.

A Vidi elleni rangadóról

A srácok végig nagyon koncentráltak. Segített nekünk az ellenfél piros lapja is, de úgy érzem, enélkül is meg lett volna a győzelem, hiszen elég volt ránézni az arcokra, máris érezhető volt a motiváltság. Győztes mentalitásban léptünk pályára, revánsot is akartunk venni a Vidi. Ez volt az egyik legjobb meccsünk az idényben. Tizenegy pontosra növeltük az előnyünket, ezzel karnyújtásnyira került a harmadik csillag.

A Honvéd elleni fővárosi rangadóról

A Honvéd ellen meccs előtt már biztos volt a bajnoki cím, így már az öltözőben gratulálhattam a játékosoknak és a stábnak, hiszen mindenki keményen dolgozott, és megérdemelték ezt a diadalt.

A szurkolók végig mellettünk voltak, nagy részük van abban, hogy az első helyen végeztük. Játszhattunk otthon vagy idegenben, végigéreztük a támogatást.

Egy futballista mindig jobban felpörög egy megtelt stadionban, így az ünneplés alatt mi is kifejezhettük a hálánkat a drukkereink felé.

A nyári felkészülésről, BL-selejtezőről

A munka azonban nem ér véget, hisze a felkészülés alatt mindenkitől teljes erőbedobásra lesz szükség ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a selejtezőkön is. Erre pedig minden esélyünk megvan. Mint mondtam, mindenki megértette, hogy fontos szerep jut rá. Hiszünk benne, hogy elérhetjük a céljainkat.

Olvastad már?
Fradi: Böde mellett egy másik válogatott játékos is távozhat
Honlapunk úgy értesült, hogy nagy valószínűség szerint már nem kezdi meg a következő szezont a Ferencvárossal a 37 éves brazil-magyar védő, Leandro de Almeida.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz