Michael Oenning

Oenning: Eddig mindig felálltunk; Doll: Hiányzik a gyilkos ösztön; Nikolic: Ígérem, ennél jobbak leszünk

A Ferencváros és a Videoton nyert, a Vasas sokáig vezetett, de kikapott. Így értékeltek a csapatok edzői.
Mokány Lajos 2017. június 29., csütörtök 23:08
Michael Oenning
A Ferencváros és a Videoton nyert, a Vasas sokáig vezetett, de kikapott. Így értékeltek a csapatok edzői.
Szerző: Mokány Lajos 2017. június 29., csütörtök 23:08

Thomas Doll (FTC):

- Megérdemelten hoztuk a meccset, az első harminc percben domináltunk, jól járattuk a labdát. Utána picit lejjebb vettük a tempót, ezért kár volt, még ha az elején mutatott tempót nem is lehet 90 percen át tartani. Természetesen lehetőségünk volt a harmadik gólra, de elégedett vagyok az eredménnyel, nullára hoztuk a találkozót, jó helyzetből folytatjuk a párharcot. Jó munkát végeztünk, a gyors és pontos labdajáratás mellett az is tetszett, hogy labdavesztésekkor belementünk a párharcokba, ez hiányzott az elmúlt szezonban.

Amin még dolgozni kell, hogy egygólos vezetésnél, magas tempójú játéknál élesebb legyen a gyilkos ösztön. Még gyorsabban el kell dönteni a meccset, ebben még fejlődni kell.

De ma több volt a pozitívum. Amire Lettországban vigyázni kell, hogy ne álljunk be a kapunk elé, a pontrúgásoknál benne van a játékban a hiba. Eshet az eső, fújhat a szél, vigyázni kell, de erre a következő egy hétben felkészülünk majd. A foci férfias sport, beletartoznak a kemény párharcok, mi is kemények voltunk, fel vagyunk erre is készülve.
Az új játékosokkal nagyon elégedettek lehetünk. Kenneth és Nando egy lépéssel Priskin előtt van, neki még kicsit erősödnie kell. Minden nap tárgyalunk, szeretnénk még igazolni: védekező középpályást, védőt, balbekket keresünk és Kenneth is kiesett most három hétre. Eboue velünk edz, megnézzük, pár hét múlva döntünk. Szerencsére ő is látja, hogy nagyszerű itt játszani. (Üllői129)

Michael Oenning (Vasas):

- Ha csak az eredményt nézzük, akkor persze csalódott vagyok, hogy vesztettünk. Koncentráltan játszottunk, 87 percig vezettünk. Hátrányból fordítottunk, sok helyzetünk volt és a végén visszahoztuk a Beitart a mérkőzésbe. A második Beitar-gól után elvesztettük koncentrációnkat.

Sajnálatos a kialakult eredmény, amiben talán közrejátszott a magas hőmérséklet, a rutintalanságunk, de ez magyarázkodásnak tűnne. Számomra ez egy fejlődési kérdés is, hogy gyorsan tudunk-e ebből tanulni, vagy sem. Jelenleg csalódottak vagyunk, de most megtapasztaltuk, hogy milyen egy nemzetközi mérkőzés.

Nem omlott össze a világ. A visszavágón otthon játszunk fantasztikus szurkolóink előtt és nyerni kell a továbbjutáshoz. El kell fogadni, hogy vereséget szenvedtünk, de ki kell elemezni a meccset, amire egy hetünk van.

Fontos, hogy ne maradjanak sokáig negatív gondolataink. Vissza kell térni a pozitív irányba, ez eddig jól ment, amikor vereséget szenvedtünk.

Benayoun beállítása sokat számított ellenfelünknél, a gólja, a mélységi passzai döntőek voltak. Ennek ellenére illik megnyerni egy olyan meccset, amelyen a 87. percben 3-1-re vezetsz. (vasasfc.hu)

Marko Nikolic (Videoton):

- Nem mondanám, hogy remekeltünk, de nagyjából rendben volt ez a meccs. Az örömteli, hogy nem kaptunk gólt, ezt minden edző szereti. Volt egyfajta nyomás mindenkin, ahogy az első tétmeccs előtt szokás, de néhány játékos ezzel együtt a kelleténél idegesebb volt. Ennek nem örültem, de lesz majd ez jobb is.

Az eredmény rendben volt, szerintem ennél jobban is tudunk játszani, sőt, fogunk is, ezt megígérhetem.

Ami a keretet illeti: 2-3 játékosra még szükség lenne, hogy nagyobb legyen a versenyhelyzet. (Duna World)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz