Fotó: MTI/Kovács Tamás

NB I: Ritka szerencsés góllal győzte le a Fradi a Kisvárda második sorát - videó

A tartalékosan felálló Kisvárda majdnem nagy bravúrt hajtott végre a visszafogottan játszó Ferencváros otthonában, ám Sigér lecsúszott beadása három pontot ért.
Nyikes Zoltán 2020. június 13., szombat 18:46
Fotó: MTI/Kovács Tamás
A tartalékosan felálló Kisvárda majdnem nagy bravúrt hajtott végre a visszafogottan játszó Ferencváros otthonában, ám Sigér lecsúszott beadása három pontot ért.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 13., szombat 18:46

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Kisvárda a második sorát küldte pályára a Ferencváros elleni szombati bajnokin, miután Bódog Tamás kilenc helyen is változtatott kezdőcsapatán a Vidi elleni előző meccshez képest. A vendégek újoncot is avattak, először lépett pályára a klub saját nevelésű játékosa, a várdai születésű Szőr Levente.

Ilyen előzmények ismeretében a Fradi-szurkolók mellett talán a semleges nézők is azt várták, hogy hazai rohamokkal fog indulni a találkozó, ám közel sem így történt, Szergej Rebrov csapata az egész első félidőben nem tudott nagy helyzetet kialakítani, ami a várdaiak szervezettségét és védelmét is dicséri. A Ferencvárosból Isael és Tokmac volt a legaktívabb, előbbi szabadrúgásból és átlövésből is próbált veszélyeztetni, ám a rögzített szituációból nem talált kaput, míg a 41. percben Minca könnyedén védte lövését. Mi sem mutatja jobban az első játékrész élvezeti faktorát, mint hogy több sárga lapot (3) láthattunk, mint kaput eltaláló lövést (1).

A szünet után valamelyest sikerült gyorsítania a tempót a Fradinak, rögtön a félidő elején két szabadrúgást is elvégezhetett nagyszerű helyről, az elsőnél Skvarka lövés közben elcsúszott, de így sem múlt el a veszély, Botkától a lesen álló Sigérhez került a labda, aki nagy helyzetben fölé lőtt, majd a másodiknál Blazic kísérlete a sorfalról szögletre pattant.

A 66. percben a csereként beálló két fradista hozott össze egy helyzetet: Zubkov remekül ívelte be a védők mögé a labdát középről, ahová érkezett Boli, a támadó előrevetődve a bal alsó mellé fejelt. A 75. percben aztán megtört a jég, nem akármilyen szerencsés góllal szerzett vezetést a Ferencváros: Sigér a jobb oldalon meghúzta Szőr mellett a szélt, majd az alapvonalhoz közelítve beadásra szánta el magát, de lecsúszott neki, ám éppen így tartott kapura a labda, ami így meglepte Mincát, a várdai kapus pedig a röviden beütötte a hálóba a játékszert, 1-0.

A vezető találat után közel állt a Fradi a második gólhoz is, a 83. percben Tokmac ismét remek egyéni villanást mutatott be, 3 védőt is kicselezett, majd 19 méterről lőtt, nem sokkal ment el a labda a jobb alsó sarok mellett.

Három perccel később Zubkov a jobb oldalról befelé húzott, kicselezte az egyik védőjét, majd egy kis szerencsével nála maradt a labda, végül 10 méterről a jobb alsó mellé lőtt ő is. A hosszabbításban magabiztosan őrizte előnyét a Fradi, amely alapjáraton focizva, szerencsével nyerte meg ezt a találkozót.

NB I, 29. forduló

Ferencváros–Kisvárda 1-0 (Sigér 75.)

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic (Heister, 78.) - Haratin, Sigér (Csonka, 88.) - Tokmac, Skvarka (Zubkov, 59.), Isael (Boli, 59.) - Szignyevics (Vécsei, 78.).

Kisvárda: Minca - Hej, Berios, Kravchenko, Baranyai - Simovic (Kimih, 46.), Szőr (Czene, 78.) - Sassá (Avetiszjan, 46.), Obradovic (Biró, 92.), Jelena - Tischler (Riznicsenko, 78.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz