Mellbe vágta Zubkovot a BL sebessége: "Ne féljünk, merjünk játszani" - a Fradi szélsője a Barcáról, a csoportról és a továbbjutásról

Az ukrán Olekszandr Zubkov szerint a BL-csoport harmadik helyéért és az EL-be jutásért versenyben lehet az FTC a Dinamo Kijevvel.
Dudás Gábor 2020. október 26., hétfő 15:33
Az ukrán Olekszandr Zubkov szerint a BL-csoport harmadik helyéért és az EL-be jutásért versenyben lehet az FTC a Dinamo Kijevvel.
Szerző: Dudás Gábor 2020. október 26., hétfő 15:33

A Barcelona elleni csoportmeccs után és a Dinamo Kijev elleni ütközet előtt nyilatkozott hazájában Olekszandr Zubkov, a Ferencváros ukrán szélsője. A játékos arról is beszélt, milyen érzés csapatával a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében szerepelni és egyáltalán hogyan jutottak el idáig.

- Örülünk, hogy egy ilyen csoportba kerültünk a Bajnokok Ligájában. Az, hogy itt láthatjuk magunkat, ezen a szinten játszva, ilyen tapasztalatot szerezve, mindenkit nagyon boldoggá tesz a csapatban. Annak ellenére is, hogy a Barcelona ellen öt gólt kaptunk. Az, hogy idáig eljutottunk, az annak köszönhető, hogy egy csapatként küzdöttünk egymásért, de fontos szerepe volt az Európa Ligában szerzett tapasztalatunknak is. Az igazán sorsdöntő két meccs azonban a Celtic és a Dinamo Zagreb elleni volt - idézi a profootball.ua.

Zubkov arra is kitért a portálnak, mi a legszembetűnőbb egy olyan csapatnak - illetve játékosainak -, amely hosszú idő után először jár a BL főtábláján.

Ezen a szinten ami először igazán mellbevágó, az az, hogy mennyire gyorsnak kell lenni fejben, illetve az is elképesztő, ahogyan a játékosok átveszik a labdát. Arccal és testtel is előrefelé, és sosem hátrafelé játszva.

A Barcelonáról és játékáról például órákat lehetne beszélni, az egy egészen más szint. A csapatból sokan most játszottak először a BL-ben, nagyon meg akarták mutatni, mire képesek itt, de az ellenfél sokal erősebb volt.

Az edzői stáb megpróbált minél jobban motiválni minket, hogy ne féljünk, merjünk játszani, és akkor meglesznek a helyzeteink is.

Sikerült is néha nyomás alá helyezni a Barcelonát - tette hozzá.

A 24 éves ukrán válogatott futballista tisztában van azzal is, hogy a csoportban az FTC célja nem a továbbjutás - legalábbis nem a BL későbbi szakaszába...

- A Barcelona vagy a Juventus ellen nagyon nehéz lesz pontot, pontokat szerezni. Így a mi célunk az lehet, megküzdjünk a Dinamóval a csoport harmadik helyéért és az Európa Liga-folytatásért - mondta Zubkov.

Olvastad már?
BL: A Fradi lassan az európai TOP 100-ban, de a koefficiens-pontjai is sokat érhetnek - minden az FTC csoportkörös szerepléséről itt!
A Ferencváros a Bajnokok Ligája 4. selejtezőkörét is sikerrel vette, így a csoportkörbe jutott, ahol a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev lesz az ellenfele. A mérkőzésekre való hangolódásból mi is igyekezzük kivenni a részünket, mutatjuk a legfrissebb híreket a Fradi BL-szereplése, valamint az ellenfelek kapcsán is. Minden a csoportkörről itt!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz