Marco Rossi honosítaná a Fradi légiósát: "Nem fogom győzködni"

A szövetségi kapitány szeretné magyar címeres mezben látni a középpályást, de a játékosnak kell döntenie a kérdésben.
Dudás Gábor 2020. február 4., kedd 20:35
A szövetségi kapitány szeretné magyar címeres mezben látni a középpályást, de a játékosnak kell döntenie a kérdésben.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 4., kedd 20:35

Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya nemrég meglátogatta a Ferencváros együttesének egyik edzését és ennek kapcsán a a Fradi TV-nek nyilatkozott. Az olasz tréner szerint az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy jelenleg a Ferencváros a legjobb magyar csapat, nagy tehetségek alkotják a keretet és a külföldi játékosok is mind kiemelkedő tudással rendelkeznek, míg a szakmai stáb kiváló munkát végez - írja az m4sport.hu.

Rossi elmondta, a válogatott tavaszi létfontosságú összecsapásain elsősorban azokra számít, akik eddig is tagjai voltak a keretnek. Ez elsősorban Dibusz Dénest, Lovrencsics Gergőt és Varga Rolandot jelenti, de nem tartja elképzelhetetlennek Sigér Dávid kerettagságát sem, hiszen Nagy Ádám még mindig nem százszázalékos.

A kapitány beszélt az ukrán Ihor Haratinról is, akinél magyar felmenői kapcsán már felmerült, hogy akár magyar válogatott is lehetne a jövőben.

- Haratin egy nagyon ígéretes és remek játékosa lehetne a válogatottnak, de először meg kell hozni a döntést, hogy valóban szeretne a válogatott tagja lenni. Nem fogom őt győzködni, ha igazán akarja és ezt a teljesítményével is alátámasztja, akkor felöltheti a piros-fehér-zöld mezt - mondta Rossi, aki szerint az ukrán játékos meccsről-meccsre egyre jobb játékossá válik.

Haratin korábban maga is nyilatkozott erről a témáról:

Olvastad már?
Válaszolt Rossi hívására a Fradi-légiós: "Ukrajna színeiben játszani gyermekkori álmom"
Ihor Haratin a korábbiaknál egyértelműbben fogalmazott: célja, hogy felhívja magára az ukrán szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko figyelmét.
Elolvasom

A szakember beszélt még Vécsei Bálintról is, aki szerinte jó döntést hozott, hogy a Fradiba igazolt, hiszen a klub minden évben a bajnoki címért küzd és azért, hogy ott legyen valamelyik európai kupasorozat főtábláján. Itt több címért is versenyezhet, és a csapat a legjobb formáját hozhatja ki belőle - mondta a kapitány.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz