Már Portugáliában is téma a Fradi feljelentése - egy másik klub is támadja a Benficát

Van egy más és mégis hasonló történet, amely a FIFA döntésére vár.
Dudás Gábor 2017. február 9., csütörtök 14:03
Van egy más és mégis hasonló történet, amely a FIFA döntésére vár.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 9., csütörtök 14:03

Portugáliába is eljutott a Ferencváros indítványa, amelyet a FIFA-nál nyújtottak be a zöld-fehérek. Pár napja honlapunk is beszámolt arról, hogy Csoboth Kevin ügyében feljelentést tesz a Ferencváros. Ennek oka az volt, hogy a klub tájékoztatása szerint nem vezettek eredményre a fiatal labdarúgó átigazolása kapcsán a képzési kártalanítás ügyében a Ferencváros és a Benfica között folytatott megbeszélések. 

 

A zöld-fehérek ezt követően döntöttek úgy, hogy a nemzetközi szövetség, a FIFA vitarendező szervéhez fordul. A Ferencváros jelezte az is, hogy ezzel együtt a játékossal kapcsolatos magyarországi fiktív átigazolás gyanúja miatt a következő napokban büntető feljelentést fog tenni csalás és okirat-hamisítás ügyében.

A tervezett lépések kapcsán a Benficát és annak sportigazgatóját, az egykori kiváló csatárt, Nuno Gomest is megkereste a csakfoci.hu (választ egyelőre nem kaptunk) de a játékos családjának képviselője, Dr. Dányi Szilárd tájékoztatást adott arról, mi az ő álláspontjuk – erről bővebben itt!

Eközben az eddig az ügy kapcsán hallgató portugál sajtóban is megjelent az első cikk az FTC lépéséről és Csoboth ügyéről, a Record című lap számolt be a történtekről, kiemelve, hogy a Benfica nem is a Fraditól, hanem a Kozármisleny csapatától igazolta le a tehetséget, ám korábbi csapata komolyabb kompenzációra tart igényt.

A portugálok értetlenkedve fogadták a hírt többnyire, ugyanakkor felmerült egy másik eset is a Csoboth-ügy kapcsán, amelyben ugyancsak a Benfica a „hunyó”. A télen a Manchester Uniteddel is hírbe hozott svéd válogatott védőt, Victor Lindelöföt 60 ezer fontért vette meg 2012-ben a svéd harmadosztályú klubtól, a Vasterastól, ám a skandinávok szerint később megszegte szerződésbe foglalt ígéretét, amely szerint újabb 250 ezret utal át a svédeknek, amint a játékos lejátszotta 10. felnőtt meccsét a lisszaboni gárdában.

A Vasteras emiatt ugyancsak a FIFA-hoz fordult, ráadásul itt az idő is sürgeti a kiscsapatot, mivel adósságai miatt a feljutása is veszélybe került, ám ha a 250 ezer font befolyna a számlájára, nem lenne akadálya az osztályváltásának.

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz