Már a Fradi nevét is bedobták a szupersztár új klubjaként - 600 milliót kérhet évente

Továbbra is kérdéses, hol tudja megkezdeni profi labdarúgó-pályafutását 32 évesen a nyolcszoros olimpiai bajnok, akinek anyagi igényeit nem tudja egyelőre teljesíteni elsőszámú kérője. Usain Bolt kapcsán már fogadni is lehet a Ferencvárosra.
Dudás Gábor 2018. október 25., csütörtök 16:46
Továbbra is kérdéses, hol tudja megkezdeni profi labdarúgó-pályafutását 32 évesen a nyolcszoros olimpiai bajnok, akinek anyagi igényeit nem tudja egyelőre teljesíteni elsőszámú kérője. Usain Bolt kapcsán már fogadni is lehet a Ferencvárosra.
Szerző: Dudás Gábor 2018. október 25., csütörtök 16:46

Mint ismeretes, hosszú hetek óta az ausztrál Central Coast Mariners csapatánál edz, sőt, mérkőzést is játszott már - nem is eredménytelenül - Usain Bolt, minden idők egyik legnagyszerűbb és legeredményesebb atlétája. A 100 és 200 méteres síkfutás koronázott királya - aki tavaly nyáron vonult vissza a sprintszámoktól - hosszabb ideje tervezgeti, hogy a futballpályákon folytatja sportkarrierjét, de eddig a Marinersszel sem tudott megegyezni, méghozzá anyagi igényei, illetve a bajnokság fizetési korlátozása miatt.

Az ausztrál klub már támogatókat keres a szerződtetéséhez - sajtóinformációk szerint a helyi szövetség is beszállhat akár a szponzorációba Bolt elképesztő marketing-értéke miatt. A korábbi lapértesülések szerint Bolt évi 3 millió ausztrál dollárt (mintegy 600 millió forintot) kért fizetésként, miközben a klub csak 150 ezret (30 millió forintot) ajánlott...

Az elhúzódó egyezkedés miatt Ausztráliában már azt találgatják, hogy ha nem a Mariners, akkor melyik csapat lesz, ahol végül elrajtolhatna Bolt labdarúgó-pályafutása, sőt, már számszerűsítik is egy-egy klub esélyét.

A lehetséges nevek között ott szerepel a Borussia Dortmundé, ahol ugyancsak edzett korábban a jamaicai sportikon, mint ahogy bedobja a Sportune nevű lap az ugyancsak ausztrál Melbourne Victory-t, a Zlatan Ibrahimovicot is foglalkoztató Los Angeles Galaxy-t, kínai csapatokat, a skót Celticet, sőt,

a Ferencváros nevét is. A magyar bajnokság listavezetőjének "sikere" 20-szoros pénzt fizetne állítólag,

amely jobb, mint például a Glasgow-i zöld-fehéreké (60-szoros odds).

A cikk arra nem tér ki, miért bukkant fel épp a 29-szeres magyar bajnok neve a téma kapcsán. Tegyük hozzá, maga a felvetés is inkább csak egy játéknak tekinthető, aligha van minimálisan is reális esélye annak, hogy a világ egyik legismertebb sportolója épp az NB I-be szerződjön majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz