Kuznyecov NB I-es csapatnál dolgozna: "Hasznot tudok hozni a magyar futball számára" – vele erősödhet a Fradi

A 90-es évek Fradijának az egyik legjobb légiósa volt az ukrán Szergej Kuznyecov, akinek a fia a zöld-fehér csapatban nevelkedett, majd edzőként eljutott a Szpartak Moszkva nagycsapatának a kispadjáig. Egy hónapja ideiglenes vezetőedzőként is debütált, majd az új német edző érkezése után végleg Budapestre költözött a családjával.
Csakfoci Admin 2019. november 6., szerda 17:00
A 90-es évek Fradijának az egyik legjobb légiósa volt az ukrán Szergej Kuznyecov, akinek a fia a zöld-fehér csapatban nevelkedett, majd edzőként eljutott a Szpartak Moszkva nagycsapatának a kispadjáig. Egy hónapja ideiglenes vezetőedzőként is debütált, majd az új német edző érkezése után végleg Budapestre költözött a családjával.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 6., szerda 17:00

Itt él a családom, édesapámék és a húgom is, és azt is szerettem volna, hogy a gyerekeim is megtanulják a magyar nyelvet. Illetve, én magyar állampolgár vagyok, és ez nekik is folyamatban van. Végleg Budapestre költöztünk, és remélem, a fiaim útjai is innen indulnak majd el a futballban is – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Kuznyecov.

Most pont azon vagyunk, hogy a Fradiba szeretném őket elvinni, mert más választásuk nem nagyon van, mert az öreg Kuznyecov ott játszott, én is Fradi-nevelés vagyok – remélem, a gyerekek is folytatják majd a mi utunkat. A Szpartakban játszott mind a kettő, pont most lett nekik is vége a bajnokságnak, az akadémiai csapattal legyőzték és megelőzték a CSZKA Moszkvát, így nekik is jó emlékeik vannak a CSZKA elleni meccsekről. Ezért is ki szeretnénk menni megnézni csütörtökön a felnőtt CSZKA meccsét a Fradi ellen – mondta Kuznyecov.

A moszkvai meccsen Kuznyecov az orosz tv-közvetítés szakértője volt.

Kétszeresen is boldog voltam, hiszen egyrészt a rivális vereséget szenvedett, másrészt a Fradi idegenben nyert. Sok éve vártak már a szurkolók erre a pillanatra, hogy a Fradi európai kupameccset nyerjen a csoportkörben. – A csütörtök esti FTC-CSZKA meccset is véleményezte. – Szerintem nehezebb lesz most az otthoni meccsen a csapatnak, mert a CSZKA az első meccsen lehet, hogy kissé lebecsülte Fradit, nem volt annyira felkészülve a Ferencvárosra. Nekik most már nincs mit veszíteniük, mindenféleképpen nyerniük kell.

De ha sikerül gólt rúgni, akkor egy jó védekezéssel lehetséges, hogy jó eredményt ér el a Fradi.

Kuznyecov Szergej úgy véli, fiatal kora ellenére már sokat látott edzőként.

Ez a másfél év, amit az Arszenalban és a Szpartakban töltöttünk, nagyon sokat hozott. Én voltam a vezetőedző egyetlen segítője, aki a pályamunkával, az ellenfél elemzésével foglalkozott, én feleltem a szögletekért, a szabadrúgásokért, szóval elég sok munkám volt. S persze, amikor benne vagy a munkában, akkor gyorsabban haladsz a tanulással, és a rutin is jön.

A szakembert most minden kihívás érdekelné, akár egy magyarországi is.

Minden új munka mindig egy új kihívás, és minden új kihívásra fel kell készülni maximálisan.

Ha lesz egy ilyen kihívás, mint az NB I, akkor azt is meg lehet nézni, meg lehet beszélni. Remélem, hogy azzal a tapasztalattal, amit szereztem, hasznot tudok majd hozni a magyar futball számára is.

Olvastad már?
EL: Trolltámadás érte a Ludogorec-Fradi bíróját – minden a csoportkörről itt!
15 év után szerepel a Ferencváros az Európa Liga csoportkörében. A mérkőzésekre való hangolódásból mi is igyekezzük kivenni a részünket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz