Fotó: www.spartak.com

Kuznyecov a Fradi következő EL-ellenfeléről: "A védelmük nem annyira stabil, ott lehetnek hibák" – több játékosukra is kell figyelni

A korábban a Ferencvárosnál is futballozó, a Szpartak Moszkva vezetőedzői posztjáról a múlt héten távozó ifjabb Szergej Kuznyecov elárulta, milyen párharcra készülhet a Fradi a CSZKA elleni EL-meccsen.
Nyikes Zoltán 2019. október 21., hétfő 15:41
Fotó: www.spartak.com
A korábban a Ferencvárosnál is futballozó, a Szpartak Moszkva vezetőedzői posztjáról a múlt héten távozó ifjabb Szergej Kuznyecov elárulta, milyen párharcra készülhet a Fradi a CSZKA elleni EL-meccsen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. október 21., hétfő 15:41

Gyerekkorától kezdve az FTC-ben futballozott ifjabb Szergej Kuznyecov, a Fradival 1995-ben a Bajnokok Ligáját is megjárt Szergej Kuznyecov fia. A fiatalabbik Szergej lépésről lépésre haladt, 2001-ben elérte a Fradi felnőtt csapatát, amellyel bronzérmes lett, összesen azonban csak 9 NB I-es mérkőzésig jutott – írja a fradi.hu az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkva megbízott vezeteődzői posztjáról múlt héten távozó szakemberéről.

A zöld-fehérek korábbi játékosa a Fradi hivatalos oldalának adott interjút, amelyben a személyes tapasztalataival, meglátásaival segített megmutatni, milyen párharcra készülhetnek a zöld-fehérek csütörtökön a CSZKA Moszkva ellen, mik az oroszok erősségei, és hol lehet őket megfogni.

– Biztos vagyok benne, hogy a Fradi stábjának szakemberei jól kielemzik majd a CSZKA-t – kezdte a magyar tréner, aki karrierje csúcspontján az ukrán válogatottsághoz is közel került. – De természetesen én is sokat elemeztem az együttest, amikor találkoztunk velük.

Több játékosukkal is nagyon vigyázni kell, mert tényleg kiváló képességű labdarúgók.

Ott van például a tavalyi orosz bajnokság gólkirálya, Fedor Chalov, aki remekül érzi, hogy mikor kell a kapu elé kerülnie, vagy a horvát válogatott fiatalja, Nikola Vlasic, aki szintén rendkívül tehetséges. Nem beszélve a brazil-orosz Mário Fernandesről, akire mindig keresztlabdákkal játsszák át a játékot, és jobb oldalról rengeteg helyzetet tud kialakítani. Általában öt védővel kezdenek, de a támadások építkezésekor a felállásuk átalakul 3-4-3-ra. Amiben még kiemelkedőek, ahogy meg tudják tartani a labdákat.

A játékospályafutását 2018-ban befejező magyar szakember hozzátette, a CSZKA sokat változott mostanában, nyáron is sok labdarúgó távozott, nagyon fiatal a csapatuk, és a védelmük nem annyira stabil, ott lehetnek hibák.

– A Fradinak aktívan kell játszania, és a lényeg, hogy ne féljen az ellenféltől. Agresszívnek kell lenni, ott kell lenni mellettük folyamatosan, és biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőség a gólszerzésre. A Fradi jól ki tudja használni a szögleteket, szabadrúgásokat, sok magas játékosa van, ebből hasznot lehet húzni. A mi meccsünkön is az egyik találatunk egy szöglet után, a másik pedig egy gyors támadás végén, beadást követően született.

Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de ha bátran játszik a csapat, jó lehetőségei lesznek.

A CSZKA-nak még nincs pontja a csoportban, ezért nagyon veszélyes lesz, hiszen mindenképpen nyernie kell – folytatta ifjabb Kuznyecov, majd kitért arra is, milyen hangulatra lehet számítani az oroszoknál. –Biztos, hogy jó hangulat lesz, mert ugyan nem olyan nagy a stadion (a VEB Arena 30 ezer férőhelyes - a szerk.), de a szurkolók kiváló atmoszférát tudnak teremteni.  Mivel Európa Liga-csoportkörös meccsről van szó, szerintem a stadion 70-80 százaléka biztosan megtelik. Én is ott leszek, hogy szurkoljak a Fradinak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz